Kırklareli Valisi Ekici'den Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
Milli Mücadele 105 yaşında
Güçlü Tarım, çiftçinin sorunlarını anlattı
Cavit Dedeoğlu hayatını kaybetti
Bu haber 19 Ağustos 2016, Cuma 09:26 tarihinde eklendi. 1048 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Milletvekili Turabi Kayan’dan Yıldız Dağları için Araştırma Komisyonu teklifi

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Kırklareli’nde bulunan Yıldız Dağları için Araştırma Komisyonu Kurulması’nı teklif etti.
Milletvekili Turabi Kayan’dan  Yıldız Dağları için Araştırma Komisyonu teklifi

Yıldız Dağları’nın bölgemizin oksijen havuzu olduğunu da belirten Turabi Kayan’ın verdiği araştırma önergesi teklifi şöyle; “Yıldız Dağları (Istranca Dağları), Trakya'nın Karadeniz kıyılarına paralel olarak, İstanbul’dan Bulgaristan'a kadar yaklaşık 300 kilometrelik bir dağ zincirinden oluşur. Bu bölgede yaşamakta olan vatandaşlarımızın sorunların araştırılması ve alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacı ile Anayasamızın 98 ve İçtüzüğün 104 ve 105.Maddeleri gereğince bir Meclis Araştırması Komisyonu kurulmasını; Arz ve teklif ederiz.

Gerekçe; Yıldız Dağları (Istranca Dağları) üzerinde bulunan ormanların gelişmesi için tıraşlama yönteminden vazgeçilmiştir.

“Traşlama” uygulaması sayesinde geçimlerini temin eden orman köylülerimiz o günden bu güne büyük ekonomik sıkıntılar yaşamaktadır. Köylülerimizin gelir yöntemini ve kaynaklarını hesaplamadan yapılan bu uygulama, ormanlarda yaşamakta olan köylülerimizi ekonomik yönden bitirmiştir. Orman köylerimiz sürekli olarak göç vermektedir. Bir çok köy 1-2 haneye, 700 haneli köyler 50 haneye kadar düşmüştür. Yine bu bölgede bulunan Demirköy ilçemizin nüfusu 7000’den 3.500’e düşmüştür.

Ülkemizin bu cennet köşesinde ikamet eden insanlarımız “ekonomik cehennemi” yaşamaktadır.

Yıldız Dağları (Istranca Dağları) bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarının araştırılması ve alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacı ile kurulmasını talep ettiğimiz Meclis Araştırma Komisyonu çalışmaları ile dağ köylerinde yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını giderebileceğimizi düşünmekteyiz.”

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek