Kırklareli Valisi Ekici'den Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
Milli Mücadele 105 yaşında
Güçlü Tarım, çiftçinin sorunlarını anlattı
Cavit Dedeoğlu hayatını kaybetti
Bu haber 16 Ağustos 2016, Salı 09:19 tarihinde eklendi. 2068 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kaya” Kamu kaynaklarının yağmalanmasına izin vermeyeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) her Pazartesi gerçekleştirilen olağan toplantısı yapıldı.
Kaya” Kamu kaynaklarının yağmalanmasına izin vermeyeceğiz”

Dün, saat 12:30’da Parti Binası’nda gerçekleştirilen toplantının gündeminde, OHAL sonrası yasalaştırılan işçinin asgari ücretinden kesilecek olan 100TL ve tüm kamu mallarının satışı konusunda verilen yetki oldu.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, “Bugüne kadar gördüğümüz 14 yıllık süreçte AKP Hükümeti’nin kaostan beslendiği ve ülkeyi kaosla yönetmeye çalıştığıdır. Yeni süreçte de 15 Temmuz kaosu devam ediyor, 15 Temmuz’dan sonra da ortaya çıkan olağanüstü hal (OHAL) kararı var. Bu OHAL kararının da ortaya çıkardığı enteresan sonuçlar var. Bunlardan bir tanesi de geçtiğimiz günlerde yasalaşan işçilerden, çalışanlardan yapılacak 100TL’lik bir kesinti. Niçin kesilecek? Sigorta fonu için kesilecek yani yine sermaye için bu kesinti yapılacak. Diğer taraftan ise bugün yasalaşan kanunla birlikte tüm kamu mallarının satışı konusunda şu anda yetki verilmiş durumda. Darbeyi yapan kamu kuruluşları mı? Yani siz canınız isterse yağlı tohumların malını satacak, canınız isterse Ziraat Odası’nı satacak, Alpullu Şeker Fabrikasını mı satacaksınız? AKP bizim iyi niyetli çağrımıza rağmen, gelin bir olalım, diri olalım dememize rağmen kendi siyasetini ülkeye dayatmaya devam ediyor. Biz buradan bir kez daha AKP’yi ve iktidarı sağduyuya çağırıyoruz. AKP İktidarı keskin uçlarını törpülemeye milletin, halkın, ortak değerlerini çözmek için harekete geçmeye davet ediyoruz. Biz bu davetleri yaptıkça, cemaatten kurtulduk dedikçe AKP’nin cemaatleri, tarikatları göz önünde bulundurmasına izin vermeyeceğiz. OHAL’de olsa bu halde olsa işçinin hakkının yenmesine izin vermeyeceğiz. Kamu kaynaklarının yağmalanmasına izin vermeyeceğiz. Ancak AKP askeri okulları bir rant kapısı olarak görüyor ve onun için askeri okulları kapatıyor ve askeri okulları daha kapatmadan askeri arazileri 300 milyar dolarlık bir rant yaratacağını hesaplayıp bugünden bunu pazarlamaya gayret ediyor. Şimdi soralım, darbeyi yapan kamu kuruluşları mı? Darbeyi yapan işçiler mi?”  dedi.

Uğur PİRPOR

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek