Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 10 Ağustos 2016, Çarşamba 09:32 tarihinde eklendi. 2343 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kırklareli’de 111 tutuklama oldu

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 111 tutuklama, 209 adli kontrol, 18 yakalama, 42 gözaltı, 22 serbest bırakma işleminin yapıldığını bildirdi.
Kırklareli’de 111 tutuklama oldu

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, yaptığı yazılı açıklamada, "5 Ağustos tarihi itibariyle, Kırklareli merkez ve mülhakat adliyelerinde görevli hakim-C.Savcılarından, 19 hakim-Cumhuriyet Savcısı tutuklandı, 2 hakim hakkında adli kontrol kararı verildi.Kırklareli 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığından, 3 Askeri personel (1 tuğgeneral, 2 yarbay) tutuklandı, 4 askeri personele adli kontrol kararı verildi. Kırklareli İl Jandarma Komutanlığından, 3 askeri personel (2 yarbay,1 yüzbaşı) tutuklandı. Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığından 40 askeri personel (1 tuğgeneral, yarbay, binbaşı), 131 askeri personel hakkında adli kontrol kararı verildi. Kırklareli merkez ve mülhakat Cumhuriyet başsavcılıklarımızca yürütülen soruşturmalar kapsamında, 20 sivil vatandaş, 3 Memur, 3 İmam-Hatip, 6 Öğretim görevlisi, 13 Öğretmen ve 1 polis memuru tutuklandı. 3 öğretmen, 1 İmam-Hatip ve 14 vatandaş hakkında yakalama kararı, 2 İmam-Hatip, 3 mühendis, 1 tercüman, 2 polis memuru, 2 şube müdürü, 8 sivil vatandaş ve 55 öğretmen hakkında adli kontrol kararı verildi. Ayrıca 18 sivil vatandaş, 6 (3.sınıf) emniyet müdürü, 7 komiser yardımcısı, 1 başpolis memuru, 7 polis memuru,1 öğretmen,1 memur ve 1 zabıt katibi gözaltına alındı" dedi.


Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Kırklareli merkez ve mülhakat Cumhuriyet başsavcılıklarınca yürütülen soruşturmalar kapsamında şuana kadar 402 kişi hakkında işlem yapıldığını söyledi. 

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz, "Bunlardan,111 tutuklama, 209 adli kontrol, 18 yakalama, 42 gözaltı, 22 serbest bırakma, şeklinde işlem yapılmıştır.

FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak, Anayasayı ihlal, yasama organına karşı suç, hükümete karşı suç, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan" suçlarından Cumhuriyet başsavcılıklarımızca yürütülen soruşturmalar kapsamlı olarak adil ve hızlı bir şekilde devam etmekte olup, Kamuoyumuzun yanlış bilgilendirilmemesi adına, iş bu basın açıklamasının yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur" ifadelerini kullandı

 

A.A.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek