Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 30 Temmuz 2016, Cumartesi 09:30 tarihinde eklendi. 1349 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Görevimizi yaptığımız için protesto edildik

4 Temmuz1962 yılından beri Lüleburgaz’da yayın yapan Hürfikir Gazetesi, görevini yaptığı için önceki hem protesto edildi, hem de hakkında dava açıldı.
Görevimizi yaptığımız için protesto edildik

Gazetemiz 11 Temmuz’da Lüleburgaz’da bulunan bir okul bahçesinde alkol alındığını haber yapmıştı. Haber yapıldıktan sonra ilgili okul müdürü ve yetkililer  tarafından bahçe temizlendi ve bir daha  olmaması için önlem alındı.

Gazetemizde  25 Temmuz’da yayınlanan ikinci haberde  ilgili okul müdürü  ve yetkililer tarafından bahçe temizlenip bir daha önlem alınacağına  haberi yapan gazetemiz protesto edildi.

Oysa dünya da ve Anayasa’da basın görevi; “Basının görevi geneli ilgilendiren ya da ilgilendirmesi gereken tüm olaylar hakkında objektif ve gerçekleri yansıtacak biçimde halkı aydınlatmak, çeşitli konularda kamuoyunu düşünceye sevk etmek için tartışmalar açmak, onu toplumsal ve siyasal oluşumlar üzerinde doğru ve gerçeğe uygun bilgilerle donatmak, yöneticileri eleştirmek ve uyarmak, bireyleri içinde yaşadığı toplumun ve tüm insanlığın sorunları yönünden bilinçlendirmektir.”

Okul Müdürleri’nin görevi de Okul Müdürünün Yetki ve Sorumlulukları Müdür, Türk Millî Eğitiminin genel amaçlarına ve temel ilkelerine bağlı kalarak, Lise’nin amaçlarını gerçekleştirmek üzere tüm kaynakların etkili ve verimli kullanımından, yönetiminden ve temsilinden birinci derecede sorumlu eğitim-öğretim lideridir. Müdür:  Eğitim-öğretim ve yönetim görevlerini kanun, tüzük, yönetmelik, yönerge, genelge, emir, çalışma plan ve programlarına uygun olarak yürütür.Personelin iş bölümünü yapar ve yazılı olarak bildirir.  Öğretim programları ile ilgili kaynakların bulundurulmasını sağlar. İş ve işleyişle ilgili toplantılarda alınan kararları onaylayarak uygulamaya koyar ve sonuçları hakkında amirlerini bilgilendirir. Kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını sağlar, ihtiyaçları belirleyip gerekli ödenek ve kaynakları temin eder, ilgili mevzuata göre ihale iş ve işlemlerini yaptırır, Lise imkânlarıyla temin edilemeyen ihtiyaçları ilgili birimlere bildirir.  Eğitim-öğretimle ilgili yayın, yazılım, doküman ve benzerlerinin geliştirilmesini, üretilmesini, temin edilmesini, yayımlanmasını ve ulaştırılmasını sağlar.  Hizmetlerin yerine getirilmesi ve geliştirilmesi çalışmalarını yürütür, ulusal ve uluslararası alandaki gelişmeleri takip eder, değerlendirir ve önerilerde bulunur. Düzen ve disiplinle ilgili her türlü önlemi alır, alınan kararları zamanında ve etkili bir şekilde uygular, personelin sicil ve disiplin ile ilgili iş ve işlemleri mevzuatına göre yürütür.  Çalışma takvimini hazırlatır, uygulamaya koyar, takip ve denetimini yapar. Bina, tesis ve araç gerecinin düzeni, temizliği, bakımı ile kullanılabilir durumda bulundurulmasını, kullanılmasını ve korunmasını sağlar.  Sınavların mevzuatına göre yapılmasını, değerlendirilmesini ve sonuçlarının duyurulmasını sağlar.  Diploma, tasdikname, öğrenim belgesi ve benzeri belgeleri onaylar.  Yıllara göre akademik başarıyı takip ederek sonuçlarını değerlendirir ve bunlardan yararlanır.  İzinli veya görevli olarak ayrılırken müdür vekilliğini yapacak kişiyi önerir.  Bütçe önerilerini gerekçeli olarak hazırlar ve Genel Müdürlüğe sunar. Lise’nin bütçe, gelir-gider, ayniyat ile ilgili iş ve işlemlerin mevzuatına göre yürütülmesini sağlar.Adlî ve idarî yargı ile ilgili iş ve işlemleri yürütür.  Açık öğretim bürolarıyla koordineyi sağlar.  Amirlerince verilen diğer görevleri yapar.” Şeklindedir.

Ancak kamuoyunu bilgilendiren basını protesto etmek okul müdürlerinin görevleri arasında yer almaz. Bu nedenle  ülkemizin kalkınması ve halkımızın barış içinde yaşaması için  konu ile ilgili olan müdür ve sendikayı “Ben iktidara yakınım istediğimi yaparım.  Gerekirse basınımı da baskı altına alırım düşüncesini bırakıp  Anayasal Sınırlar çerçevesinde kendi işini yapmaya davet ediyoruz.”

Ertan BAYER

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek