Topçu Baba Derneği’nden CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ziyaret
KTSO’dan Milletvekili Sarıçam’a ziyaret
SEÇİM BİTTİ YANKILARI SÜRÜYOR
Bu haber 18 Ağustos 2012, Cumartesi 09:24 tarihinde eklendi. 888 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kesimoğlu sordu, tüm Türkiye konuştu

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu'nun soru önergesiyle gündeme taşıdığı biber gazının zararlarına ilişkin cevap Türkiye'nin gündemini sarstı.
Kesimoğlu sordu, tüm Türkiye konuştu
Yalova'da basit bir mahalle kavgasını ayırmaya çalışan Çayan Birben adlı gencin polisin yüzüne biber gazı sıkması sonucu ölmesinden sonra konu Mehmet Kesimoğlu tarafından Meclis gündemine taşındı. Kırklareli Milletvekili Kesimoğlu Meclis Başkanlığına biber gazının zararları ve neden olduğu ölüm olaylarıyla ilgili üç soru önergesi ve bu gazın kimyasal silah sayılarak kullanımının sınırlandırılması için bir de kanun teklifi sundu.
 
Kesimoğlu'na İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'den gelen cevap tam anlamıyla Türkiye'nin gündemini sarstı.
İdris Naim Şahin cevabında biber gazından dolayı hiçbir vatandaşın ölmediğini, biber gazının bitkisel ve doğal ve de güvenlik sertifikalı olduğunu savunuyordu.
Hürriyet gazetesinin Kesimoğlu' nun soru önergesine gelen cevabı manşetine taşımasının ardından bütün televizyon kanalları cevabı haber yaptı.
 Haber kanalları konuyu ve Kırklareli Milletvekili Kesimoğlu'yla yaptıkları röportajları gün boyu yayınladı.
 Diğer kanallar da ana haber bültenlerinde konuya ve Kesimoğlu ile  yaptıkları röportajlara geniş yer verdi. Sonraki gün çok sayıda ulusal gazete konuyu sayfalarına taşıdı. Olay sosyal medyada da günün konusu oldu.
 
Cevabın ardından bakanın açıklamalarına tepki gösteren Mehmet Kesimoğlu'nun değerlendirmesi ise şöyle oldu: "Bu tam bir İdris Naim Şahin klasiği. Tam olarak büyük bir ciddiyetsizlik. Biber gazı zararlı değilse Çayan Birben, Metin Lokumcu neden öldü? Bakan yine halkı aptal yerine koyuyor. Ama bu halk aptal değil. Sayın Bakan söylediklerine gerçekten inanıyorsa gazı kendisine uygulamalı.Emniyet güçlerimizden rica ediversin, ona uygulasınlar. O zaman anlasın gazın etkilerini" dedi. Kesimoğlu İçişleri Bakanlığının kullanılan gazlardan biri için sadece firmanın verdiği kalite güvenlik belgesi almasını da sert bir şekilde eleştirerek "Neden üniversiteler bilimsel rapor almıyorlar? Çünkü zararlı olduğunu biliyorlar" dedi.
 
Kırklareli CHP Milletvekili Kesimoğlu'na gelen cevabın ve Kesimoğlu'nun tepkisinin büyük yankı uyandırmasının ardından üniversiteler, tabip odaları ve tabipler birliği, sendikalar, çeşitli kitle örgütleri de Bakan Şahin'e tepki gösterdi. İçişleri Bakanlığının kullanılan bir diğer gaz için İstanbul Üniversitesinden zararsız olduğuna dair bilimsel rapor bulunduğunu iddia etmesi bizzat İstanbul Üniversitesinden yapılan açıklamayla yalanlandı. Türk Tabipler Birliği de açıklama yaparak gazın zararlarını ve öldürücü olduğunu açıkça ortaya koyan bilimsel raporlarını kamuoyuyla paylaştı.
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek