Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 17 Ağustos 2012, Cuma 09:13 tarihinde eklendi. 947 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tekboyzedelere destek

CHP’li Vekiller Turgut Dibek, M. Siyam Kesimoğlu ve Tekstil- İş Başkanı Rıdvan Budak, Tekboy fabrikasında işten atılan 27 işçiye destek için Kongre Meydanı’nda basın açıklamasında buluştular.
Tekboyzedelere destek
Gökhan KAN
CHP’li Vekiller Turgut Dibek, M. Siyam Kesimoğlu ve Tekstil- İş Başkanı Rıdvan Budak, Tekboy fabrikasında işten atılan 27 işçiye destek için Kongre Meydanı’nda basın açıklamasında buluştular.
Eylemde ilk konuşmayı Petrol-İş Sendikası Trakya şube Başkanı Turgut Düşova yaptı. Düşova konuşmasında “ Sendikalaşmaya çalışan 27 arkadaşımız işten atıldılar. İşçilerin azgın sömürüsüne karşı gelmek için DİSK Tekstil’e üye oldular ve işten atıldılar. Sermayeye kucak açan AKP iktidarı bilsin ki arkadaşlarımız yalnız değildir. Sendikasız tek bir işçi kalmayıncaya kadar mücadelemiz sürecektir. Bizi asla yoksullukla, açlıkla terbiye edemeyecekler” dedi.
Cumhuriyet Halk Parti Kırklareli Milletvekili M. Siyam Kesimoğlu ise konuşmasında emeğin yüceliğine değinerek “ Keşke bugün burada yeni bir fabrika açılışında buluşsaydık. Ama maalesef sendikal haklarını kullanmak isterken işlerinden atılan arkadaşlarımıza destek vermek için buradayız. Türkiye hiç bu kadar emek düşmanı bir iktidar görmemişti. Demokrasi ve insanlık düşmanı bir hükümetle karşı karşıyayız. AKP, kendi yandaş sendikalarını yüceltirken emeğin yüceliğini savunan sendikaları tavsiye etmeye çalışıyor. Bugün Tekboy yöneticileri ile konuşmak istedik ama muhattap bulamadık. Ama mücadelemiz sonuna kadar sürecek. Bu onurlu mücadelede yalnız değilsiniz, CHP olarak yanınızdayız. Sizler yalnızca iş ve aş kavgası vermiyorsunuz. Bu mesele demokrasi ve Türkiye’ye sahip çıkma meselesidir. Yaşasın emeğin onurlu mücadelesi, yaşasın emekçilerimiz” dedi.
Milletvekili Dibek de Kesimoğlu’nun söylediklerine aynen katıldığını belirtip “ 2010 yılında bir referandum yapıldı. O zaman iyi şeyler yapılıyor, deyip evet diyen insanlarımıza kızıyorum. Sanki her şey güzelmiş gibi evet dediler. Şimdi geldiğimiz durum ortadadır. Bunu ortadan kaldırmak da ancak dayanışma ile olur. Mücadeleden bir adım geri atılmamalıdır” dedi.
Tekstil-İş sendikası Başkanı Rıdvan Budak konuşmasında ülkemizde birçok dolar milyoneri türediğini belirterek “ Emeğin yok sayıldığı bir ülke olduk. Milli gelirimiz adaletsiz paylaştırılıyor. Anayasa’nın 51. Maddesine istinaden sendikaya üye olan arkadaşlarımız hukuksuz bir şekilde işten atıldılar. Adaletsiz ve haksız bir düzen kuruldu. Hani Başbakan dememiş miydi “ Dilerseniz 1, dilerseniz 2 sendikaya üye olabileceksiniz” diye. Şimdi ne oldu?” diyerek sordu. İşçilere de seslenen Budak “ Artık kendinize gelin, yoksa sendikaları da yok etmeye çalışacaklar” dedi.
Kongre Meydanı’ndaki basın açıklamasına Milletvekilleri Turgut Dibek, M. Siyam Kesimoğlu, Tekstil-İş Başkanı Rıdvan Budak’ın yanı sıra Teksif Sendikası Lüleburgaz İrtibat, Petrol-İş Sendikası, Birleşik Metal, Genel İş Sendikası, Lastik İş, Eğitim- Sen, ADD, CHP İlçe Yönetimi, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları, ÖDP, EMEP, EDP destek verdi.
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek