Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 12 Temmuz 2016, Salı 09:21 tarihinde eklendi. 1511 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP “Bütünşehir yasasına karşıdır”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı dün parti binasında yapıldı. Saat 12.30’da başlayan toplantıyı CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya ile İlçe Başkan Yardımcısı Vasfiye Kantürer yönetti.
CHP “Bütünşehir yasasına karşıdır”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı dün parti binasında yapıldı.  Saat 12.30’da başlayan toplantıyı CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya ile İlçe Başkan Yardımcısı Vasfiye Kantürer yönetti.

Toplantıda ülke gündemi ile ilgili olarak Yaşar Nuri Öztürk, Srebrenitsa Katliamı, Atatürk  Havalimanı’nda patlayan bombalar,  Suriyeliler’e vatandaşlık verilmesi ele alındı.

Yerel gündemle ilgili olarak ise Bütünşehir Yasası ve Lüleburgaz’ın İl olması görüşüldü.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, yerel gündemle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı; “Son günlerde Lüleburgaz İl olsun ya da Kırklareli Bütün Şehir olsun tartışmaları devam ediyor. Bazı siyasi aktörler “BÜTÜN ŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI” olduklarına kamuoyuna ilan edip kendilerini gündemde tutmaya çalışıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisinin bu tartışmada tavrı açıktır, Bütün Şehir uygulamasına tamamen karşıyız ve bunun tarımı çiftçiyi ve köylüyü yok edeceğine biliyoruz. AKP’nin bu uygulamasını gerçekleştirmesini isteyenler eğer illaki aday olmak istiyorlarsa kendilerine aday olacak parti bulsunlar, çünkü Cumhuriyet Halk Partisi ilk seçimde iktidar olacak ve bütün şehir yasalarını tamamen kaldırma düşüncesindedir. Lüleburgaz’ın İl yapılmasına ise Cumhuriyet Halk Partisi açık destek vermektedir. Lüleburgaz İl yapıldığında Kırklareli’nin milli gelir seviyesinin gerçeği ve ülkenin en fakir şehrinin Kırklareli olduğunu ortaya çıkacaktır. Lalapaşa ve Süloğlu’nun katılmasıyla oluşacak yeni Kırklareli genel bütçeden çok daha büyük pay ve destek alacaktır. İl olan Lüleburgaz’ın da önü açılacak, sanayileşme ve kentleşme çok daha kontrol edilebilir hale gelecektir. Onun için Lüleburgaz’ın İl olmasına uygulamasını doğru buluyor ve destekliyoruz.  Diğer yandan Lüleburgaz’ımızdaki şehir içinde ruhsat verilen pavyonlardan ve gece kulüplerden halkımız rahatsızdır. 500 yıldır aynı yerde duran kent çekirdeğinin dışına çıkartılması gereken bu eylence yerleri halkımızın can ve mal güvenliğini tehdit etmektedir. Halkın can ve mal güvenliği siyaset üstü bir konudur ve hepimizin çözüm için ciddiyet ve samimiyetle yaklaşması gerekir. Bu durumdan siyasi rant elde etmeye çalışmak sorunun çözümüne engel olmaktır. Önümüzdeki günlerde biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu sorunun çözümü için bir araya geleceğiz ve daha sonra Belediye Meclisinde üyesi olan partilerle birlikte bu soruna çözüm aramak için harekete geçeceğiz. Tüm kamuoyunu şunun bilmesini isteriz ki CHP  varsa çözüm da var! “

Özgür Kaya’nın ardından söz alan CHP Düğüncübaşı Delegesi  Mümin Putuş, “Emeklilere 35 TL zam yapıldı.  Ama emekliler seçimden önce en düşük emekli maaşını bin 500 TL yapacağız diyen Kılıçdaroğlu’nu  yuhalamıştı. Şimdi yakınıyorlar.  İktidarı eleştiriyorlar. 11 milyon emekli oy vermese zaten bu hükümet iktidar olamaz” dedi.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın toplantısı saat 13.00’te sona erdi.

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek