KATİL EV ARKADAŞI ÇIKTI
Gerenli,  CHP Kadın Kolları’yla buluştu
Pazar günü Zübeyde Hanım Parkı’nda çekim yapıldı
Emrah Kutlu, Kent Konseyi Başkanlığı’na aday oldu
Bu haber 01 Temmuz 2016, Cuma 09:24 tarihinde eklendi. 921 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ÖDP İl Başkanlığı’ndan açıklamada “AKP TÜRKİYESİ'NDE ÖLÜYORUZ YAŞAMIMIZI SAVUNALIM”

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Kırklareli İl Başkanı Ali Osman Topuz ve Lüleburgaz İlçe Başkanı Serkan Varol yaptıkları açıklamada “AKP Türkiye’inde ölüyoruz. Yaşamımızı savunalım” dedi.
ÖDP İl Başkanlığı’ndan açıklamada  “AKP TÜRKİYESİ'NDE ÖLÜYORUZ  YAŞAMIMIZI SAVUNALIM”

ÖDP’den  yapılan açıklama şöyle; “Atatürk Havalimanında bir kez daha öldük, bir kez daha yaralandık. Acımızı, öfkemizi anlatmaya artık sözcükler yetmiyor. Kaybettiğimiz insanlarımızın yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralılara acil şifa dileklerimizi iletiyoruz. Kanlı katilleri, cihatçı çeteleri lanetliyoruz. İnsanlarımızı, insanlığı vahşetle teslim almaya çalışanlar tarih boyunca olduğu gibi, bugün de eninde sonunda yenilecektir.  Bu katliama karşı her yerde ses verelim. Her yerde birbirimize sahip çıkalım, yaralarımızı birlikte saralım.  Türkiye bir katliamlar ülkesine dönüştürüldü.  Güvenli tek bir sokak, tek bir yer kalmadı. Peki tüm olanları ‘dünyanın her yerinde olabilir’ diye geçiştirmek mümkün mü?   Bu ülke nasıl bu hale geldi? Katiller nasıl o silahları Atatürk Havalimanına kadar sokabiliyor, patlayıcıları şehirden şehire gezdirebiliyor? ‘Büyük devlet büyük lider’ nutukları atanlar tüm bunlar olup biterken seyretmekten ve yayın yasağı koymaktan başka bir şey yapamıyor. AKP iktidarı ülkemizi Suriye yangınının içine atarak, bugünkü katliamların zeminini oluşturdu. Fetihçi-mezhepçi politikalarla Suriye savaşını derinleştirdi. Cihatçı çeteleri besledi, silahlandırdı, korudu ve ülkemizi bir geçiş ve konumlanma üssüne dönüştürdü.

Türkiye Suriyeleşti. Bölgesel savaşın tüm odak ve güçlerinin mücadele sahasına dönüştü. Erdoğan’ın tekeline aldığı tüm kurumlar parçalandı, işlevsizleştirildi.Ortaya yaşamanın tesadüflere bağlı kaldığı ülke çıktı.  İnsanların hiçbir yerde can güvenliği kalmadı. Biliyoruz ki AKP iktidarı ve yandaşları bu saldırı sonrasında hamasi nutuklar atacaklar, ‘büyük liderliklerini’ durdurmak için saldırıların gerçekleştiğine insanları inandırmaya çalışacaklar. Susmaya, görmemeye, duymamaya davet edecekler. Böyle bir iktidar ülkeyi yönetemez.  Halkın can ve mal güvenliğini sağlayamayan bir iktidar ülkeyi yönetemez. Bunca ölüm sonrasında hiçbir sorumlunun istifa etmediği bir iktidar bu ülkeyi yönetemez. Artık yaşamla ölüm arasındaki bu ince çizgide yapılabilecek olan tek şey yaşam hakkı, can güvenliği için AKP iktidarından kurtulmaktır. AKP iktidarının ülkemizi sürüklediği bu felaketi durdurmaktır. “

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek