Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 29 Haziran 2016, Çarşamba 09:29 tarihinde eklendi. 821 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Buğday fiyatı açıklandı 1 kilogram 91 Kuruş

2016 yılı buğday fiyatları açıklandı. Toprak Mahsulleri Ofisi’nden yapılan açıklamada buğday alım fiyatının kilogram fiyatının 91 kuruş ton başına 910 TL olarak belirlendiği bildirildi.
Buğday fiyatı açıklandı 1 kilogram  91 Kuruş

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) internet sitesinden yapılan açıklamada; “2016 yılı için Anadolu Kırmızı Sert (AKS) ekmeklik buğday (proteini %12,5-13, süne oranı %1’e kadar) alım fiyatı ton başına 910 TL olarak belirlenmiştir. Açıklanan fiyatlara, kaliteye göre %7’ye kadar ilave artış uygulanacaktır.

 

Devamı 9’da

 

Pariteye göre Makarnalık buğday fiyatı 1.000 TL/Ton’dur. Arpa fiyatları üreticiyi memnun edecek seviyede işlem gördüğünden arpa için fiyat açıklamaya gerek görülmemektedir. Bu fiyatlara ilave olarak Bakanlığımız tarafından ton başına 50 TL prim ödemesi ile gübre, mazot ve sertifikalı tohumluk gibi destek ödemeleri yapılacaktır. Anadolu Kırmızı Sert Ekmeklik Buğday için belirlenmiş olan 910 TL/Ton alım fiyatı, Bakanlığımızca verilen 121 TL/Ton prim ve diğer desteklerle birlikte 1.031 TL/Tona

Makarnalık buğday için belirlenmiş olan 1.000 TL/Ton alım fiyatı, Bakanlığımızca verilen 121 TL/Ton prim ve diğer desteklerle birlikte 1.121 TL/Tona yükselmektedir. TMO’ya ürün teslim edecek üreticilerimizin, alım noktalarımızda herhangi bir zorlukla karşılaşmamaları için; ÇKS bilgilerini güncellemeleri, Randevularını mutlaka almaları, Ürünlerini randevu alınan gün getirmeleri,

Anlaşmalı bankalardan alınacak ürün kartı veya banka hesap numaraları ile alım noktalarına gelmeleri

gerekmektedir. Anlaşmalı bankalar: Ziraat Bankası, Halkbank, Akbank, Garanti Bankası, Vakıflar Bankası, Yapı Kredi Bankası, İş Bankası, Şekerbank, Denizbank, TEB, Albaraka Türk, Finansbank. Üreticiler, TMO işlemleri ile ilgili her türlü bilgiyi TMO internet sitesi ve TMO iş yerlerinden alabileceklerdir. Yeni hasat döneminin ülkemize, milletimize hayırlı ve bereketli olmasını dileriz. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.” Denildi.

Bilindiği gibi buğday fiyatları geçtiğimiz yıl ton başına 862 TL olarak belirlenmişti.

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek