Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 27 Haziran 2016, Pazartesi 09:28 tarihinde eklendi. 1368 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Trakya halkından TRT’ye tepki

TRT Spor'un 2016 Avrupa Şampiyonası için ekranlarında yer verdiği bir videoda Trakya Bölgesi ve İstanbul’un Avrupa Yakası Türkiye sınırları dışında gösterildi.
Trakya halkından TRT’ye tepki

TRT Spor’un, EURO 2016’da İspanya ile karşılaşan A Milli Futbol Takımı için hazırladığı tanıtım videosunda Trakya’nın Türkiye’ye ait olmadığı bir haritayı yayınladığı ortaya çıktı.

Skandal anlaşılınca video TRT Spor’un internet sitesinden erişime kapatıldı. Aslında Trakya’nın silindiği harita Fransa’da yer alan EURO 2016’ya ilişkin bir müzede yer alan haritaydı. O haritaya İspanya-Türkiye maçı öncesi hazırlanan tanıtım videosunda da TRT ekranlarında yer verildi.

 

Trakyalılardan TRT’ye tepki  

Televizyonda böyle bir haritanın yayınlanmasının ardından bu durum tartışma konusu olurken, Trakyalılar sosyal medya aracılığıyla TRT’ye tepkilerini dile getirdi.

Uğur PİRPOR

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek