Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 16 Haziran 2016, Perşembe 09:13 tarihinde eklendi. 894 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Nazım Hikmet Kırklareli'nde anıldı

Şair Nazım Hikmet, ölümünün 53. yıldönümünde CHP Kırklareli İl ve Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanlığı ile Çağdaş Trakya Gazetesi'nin ortak düzenlediği etkinlikle Kırklareli Yayla Mahallesi'nden bulunan Yayla Park'ta anıldı.
Nazım Hikmet Kırklareli'nde anıldı

Gerçekleştirilen etkinliğe Çağdaş Trakya Gazetesi Haber Sorumlusu Orçun Oğuz, Çağdaş Trakya Gazetesi Hukuk Danışmanı Av. Elif Oğuz, Çağdaş Trakya Sanat Topluluğu adına ; Şair Yazar Nihat Coşkun, Şair Yazar Deniz İnan, Şair Muhittin Kasapoğlu, Tiyatro Sanatçısı Nuray Kanal, CHP Kırklareli İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Nurşen Deyrin, Kırklareli Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Gider ve çok sayıda davetli katıldı.

KESİMOĞLU'NA TEŞEKKÜR ETTİ
Nazım Hikmet'i ölümünün 53. yıldönümü anma programında açılış konuşmasını ilk olarak Çağdaş Trakya Gazetesi Haber Sorumlusu Orçun Oğuz yaptı, Oğuz konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "bugün binlerce kilometre uzakta vatan hasretiyle yanıp tutuşan ve halen vatanına hasret olan Nazım'ı anıyoruz. Bizler Nazım'ı şiirleriyle, dizeleriyle anıyoruz. Anarken de hala vatan hainliğine devam ediyoruz. Kırklareli Belediyesi Başkanı Sayın Mehmet Kesimoğlu'na bu güzel, bu önemli etkinlik için, Çağdaş bir Trakya hedefi için, bizlere Kırklareli'nin kapılarını açtığı için ekibimiz adına teşekkür ediyoruz."
VATANINDAN SÜRGÜN BİR İSİM
Oğuz'un ardından ise CHP Kadın Kolları adına, Kırklareli İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Nurşen Deyrin konuşmasını gerçekleştirdi. Deyrin konuşmasında şu ifadelere yer verdi, "iyi ki doğmuş olan Nazım'ı anıyoruz bugün. Nazım Hikmet'in hayat hikayesini dinlediğimde boğazım düğüm düğüm olmuştu. Şiirleri bizlere bağımlılık yarattı. Yurdundan sürgün, vatanından sürgün, hayatından sürgün, aşklarından sürgün bir adam; Nazım Hikmet. Onu 53. ölüm yıldönümünde sevgi ve saygıyla anıyoruz. Etkinliğimize katkı sunan ve katılım gösteren herkese teşekkür ederiz."
ANMANIN ÖNEMİNE DEĞİNDİ
Deyrin'in ardından ise son olarak Kırklareli Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Gider, anma etkinliğine özel bir konuşma gerçekleştirdi. Gider, "bugün burada tüm Nazım dostlarını sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Vatan hasretiyle aramızdan ayrılan Nazım'ın 53. ölüm yıldönümünde onu burada şiirleriyle anmak bizler için çok önemli. Nazım anmasına emeği olan ve katılım gösteren herkesi kutluyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
Etkinlik, şairlerin Nazım şiirlerini okumalarıyla ve 10. Yıl Marşı'nın okunmasıyla son buldu.

Haber Merkezi


Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek