Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 10 Haziran 2016, Cuma 09:32 tarihinde eklendi. 1769 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ağır toplardan “İHRAÇ” değerlendirmesi

Kırklareli’de CHP Kırklareli İl Başkanlığı tarafından 7 CHP’li İl Genel Meclis Üyesi’nin disipline verilerek İl Disiplin Kurulu Kararı ve İl Başkanlığı’nın onayı ile partiden ihraç edilmesi CHP kadar, Lüleburgaz ve Kırklareli genelinde de konuşulmaya başlandı.
Ağır toplardan “İHRAÇ” değerlendirmesi

Lüleburgaz siyasetinin ağır topları  Lüleburgaz eski Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yörünoğlu,  DSP Lüleburgaz Kurucu Başkanı Vecdi Özyürek, SHP ve CHP Lüleburgaz eski İlçe  Başkanı Metin Zağra ve CHP üyesi Mithat Demirhindi önceki gün bir araya gelerek İHRAÇ kararını değerlendirdi.

Siyasetin Veteran Kurtları olarak anılan bu ekip yaptıkları değerlendirmede gazetemize şunları söylediler.

“İhraç edilen CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri  kendilerine  CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu tarafından diretilen CHP Kofçaz İl Genel Meclis Üyesi Abdullah Mutluer’i seçmeyip tercihlerini bir başka CHP’li İl Genel Meclis Üyesi  Demirköylü Saffet Üresin’den yana kullandılar diye ihraç edildiler.  Türkiye’nin neresinde CHP’liler, CHP’li seçti diye disipline veriliyor.  Ancak bu arkadaşlara başka bir partiden İl Genel Meclis Üyesi başkan seçtiler gibi ceza vermişler. Bu kararla CHP Kırklareli’nde İl Genel Meclisi’nde üstünlüğünü kaybetti. Sonra İl Başkanı çıkmış bu arkadaşların CHP’den yana tavır kullanmasını istemiş. Ayıp.  Burada dikkat edilmesi gereken bir olay var. İhraç edilenler Lüleburgaz’ın İl Genel Meclis Üyeleri ve onlara destek olanlar. Yani burada  CHP Kırklareli Merkez, CHP Lüleburgaz’ı ihraç etmiş.   Lüleburgaz’a karşı açıkça bir saldırı yapılmış. Lüleburgaz’da bundan sonra hem İl Başkanlığı seçimlerinde hem de milletvekili seçimlerinde gereğini yapar ve yapmalı da.   CHP bundan sonra Ankara’ya Lüleburgaz’dan iki milletvekili göndererek Kırklareli Merkez’e ağırlığını göstermeli. Bu olay genel merkeze de yanlış aktarılmış. Bunu da öğrendik. Bizler 40 yılı aşkın siyasetin içinde olanlar olarak diyoruz ki, bu ihraç olayı hem İl Başkanı’nın hem kararı veren İl Disiplin Kurulu’nun hem de karara evet oyu veren İl Yönetim Kurulu Üyelerinin hem de CHP’nin Kırklareli Merkez’den seçilen milletvekilinin başını yer.  Lüleburgaz’a yapılan bu oyunun farkında olunmalı, gereken yapılmalı” dediler.

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek