Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 03 Haziran 2016, Cuma 10:05 tarihinde eklendi. 6601 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Özgür Kaya belgelerle geldi; “Tanzer Koç’un istifasını bekliyoruz”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, elinde bulunan belgelerle birlikte gazetemizin İmtiyaz Sahibi Murat Mahir Altan’ı makamında ziyaret etti.
Özgür Kaya belgelerle geldi;  “Tanzer Koç’un istifasını bekliyoruz”

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan’ın sorduğu soruda Türkiye Laiktir Laik Kalacak Pankartı’nın indirilmesi ile ilgili AK Partili Bakan’ın “Bizimle alakası yok” dediğini ancak Lüleburgaz’da ki pankartların indirilmesini ise AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı  Tanzer Koç’un dilekçe ile istediğini  söyledi.

Özgür Kaya’nın açıklaması şöyle; “11 Mayıs 2016 günü Lüleburgaz’da astığımız” Türkiye Laiktir, Laik Kalacak!” ve  Anayasanın ikinci maddesi “Türkiye Cumhuriyeti Demokratik, Laik, Sosyal bir hukuk devletidir” yazdığımız pankartlara kesilen ceza ile ilgili Lüleburgaz Sulh Ceza Hâkimliği’ne itiraz etmiş ve evrakları talep etmiştik. Gelen evraklarda şikâyetçinin AKP Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzer Koç olduğunu ve partinin mührünün imzası ile dilekçenin verildiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.

 

Cezanın kesildiği  11 Mayıs günü CHP Milletvekili Turabi Kayan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kesilen cezayı AKP’li bakana sormuş ve bakan “Türkiye Cumhuriyeti Demokratik, Laik, Sosyal bir hukuk devletidir” bu da hiçbir şekilde tartışmaya açık bir konu değildir, bu AK Partinin hükümetimizin de temel görüşüdür, Anayasanın vazgeçilmez ilkesidir, bu noktada hiçbir tartışmaya biz taraf değiliz diyerek açıklama yapmıştır. Bu açıklamaya karşı İlçe Başkanı’nın bu tavrının tek telafisi istifa etmektir. Laikliği özümsemeyen bir ilçe başkanı Lüleburgaz’a yakışmamaktadır” dedi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek