Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 03 Haziran 2016, Cuma 09:36 tarihinde eklendi. 1284 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan; “Çiftçi tüccarın eline düşürülmemeli”

Buğday üretiminde hasat dönemi yaklaşırken CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde bakanlığın buğday fiyatına ilişkin tavrını sordu.
CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan;  “Çiftçi tüccarın eline düşürülmemeli”

 Buğdayın stratejik bir ürün olduğunu vurgulayan Kayan, “Buğday ülkemiz insanı için temel besin kaynağı, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de tarım alanlarının vazgeçilmez bitkisi konumundadır. Özellikle insan beslenmesinde alternatifsiz bir bitki olan buğday, ülkemizde en çok üretilen beslenme, ticaret ve ekim nöbeti sistemlerinde yer alan vazgeçilmez bir kültür bitkisidir” tespitini yaptı.

Önergesinde Trakya Bölgesinin buğday üretimi bakımından önemine de işaret eden Kayan, “İklim ve toprak koşulları birçok ürünün yetiştirilmesi açısından uygun olmasına rağmen yaygın ve ekonomik anlamda üretimi yapılan ürünler arasında, ekim sahası genişliği ve üretim yönünden buğday, ayçiçeği ve çeltik gelmektedir. Ekimi yapılan ürünlerin dekar başına verimi Avrupa ortalamasına yakındır” iadesine yer verdi. Kayan’ın önergesinde yer alan sorular şöyle:

-2016 yılında TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi) Kırklareli ilimizde kaç merkezde ve kaç ajansta “buğday alımı” gerçekleştirecektir ?

-Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak; Çiftçilerimizi tüccarların vicdanına bırakarak Türkiye’de tarımın gelişebileceğine inanıyor musunuz ?

-Çiftçilerimizin emeklerinin tam karşılığını alabilmesini sağlamak, piyasayı dengeleyici bir unsur olarak görev  yapmak Gıda,Tarım,Hayvancılık Bakanlığı’nın ve TMO’nun asli görevi değil midir ?

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek