Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 25 Mayıs 2016, Çarşamba 09:21 tarihinde eklendi. 1171 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çiftçide harman telaşı

Bölgemizde 1990 yıllarda ve daha öncesinde 1 Temmuz’da başlayan buğday hasadı, 2010 yılından sonra 15 Haziran’dan sonra yapılmaya başlandı.
Çiftçide harman telaşı

25 Mayıs’a geldiğimiz bugünlerde de bölgemizdeki buğday üreticilerini hasat telaşı aldı.

Geçtiğimiz yıllarda  ürünlerini Toprak Mahsulleri Ofisi’ne vermek istediklerinde kendilerine 2 veya 3 ay sonraya randevu verildiğini de belirten vatandaşlar; “Yıllar önce ofis çiftçinin kara gün dostu idi. Ancak 2000’li yıllardan sonra kara gün dostu siyasi iktidarlar tarafından tasfiye edildi. Çiftçi tüccarın kucağına itildi.  Bizler hasat zamanı buğdayımızı bekletmeden satmak istiyoruz.  Ancak ofisinin 2 veya 3 ay sonraya randevu vermesi nedeniyle  borcumuz da olduğundan dolayı tüccarın eline düşüyoruz.  Eskitaşlı’da ki ajans yıllar önce kapandı. Şimdi de Vize’de  alımların yapılmayacağı konuşuluyoruz. Milletvekillerimizden ve yetkililerimizden bu yıl alımların ne zaman başlayacağız. Kaç paraya alınacağı ve Kırklareli genelinde nerelerde alım yapılacağını açıklamalarını bekliyoruz” dediler.

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek