Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 23 Mayıs 2016, Pazartesi 10:14 tarihinde eklendi. 1186 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da “Süt Günü” coşkusu

Kırklareli İli Süt Üreticileri Birliği ile Lüleburgaz Belediyesi organizesinde gerçekleştirilen törenle “21 Mayıs Dünya Süt Günü” Kongre Meydanı’nda coşku ile kutlandı.
Lüleburgaz’da “Süt Günü” coşkusu

Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Belediye Başkanı Emin Halebak, Belediye Başkan Yardımcıları Kevser Özkan ile Nemci İnci, Kırklareli İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Demircan, Birlik Müdürü Şenol Yıldırım, Şekerbank Lüleburgaz Şube Müdürü Cihan Yıkılmaz ve çok sayıda Lüleburgazlı katıldı. Etkinlikte çocuklara t-shirt, ayran, süt ve süt ürünleri hediye edildi.

Belediye Başkanı Emin Halebak yaptığı konuşmasında 21 Mayıs Dünya Süt Gününü kutladı ve herkesi günde en az iki bardak süt içmeye çağırdı. Süt Birliği Başkanı Hüseyin Demircan’ın projesi hakkında da çalışmalar yapacaklarını, ileride soğuk zincirler sayesinde mahallelerde taze günlük sütün hijyenik şartlarda halka ulaştırılmasının sağlanabileceğini söyledi.

Birlik Başkanı Demircan ise konuşmasında Kongre Meydanındaki etkinliğe katılmayan kurumlara sitem etti. Demircan “Dünyanın ileri ülkelerindeki süt tüketiminin ne yazık ki dörtte biri kadar süt tüketiyoruz ve sütümüze sahip çıkmıyoruz. Bugün buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin sağlıklı nesiller için, doktorların kapısını aşındırmamak için hiç olmazsa günde iki bardak süt içelim” diyerek 21 Mayıs Dünya Süt Gününü kutladı. Kendilerine destek olan Lüleburgaz Belediyesine de teşekkür etti.

Konuşmaların ardından LÜKSAD Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sundu. Halaylar çekildi ve etkinlik şenlik havasında kutlandı. Protokol miniklerle fotoğraf çektirip herkesi süt içmeye çağırdı.

 

Gökhan KAN

 

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek