Topçu Baba Derneği’nden CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ziyaret
KTSO’dan Milletvekili Sarıçam’a ziyaret
SEÇİM BİTTİ YANKILARI SÜRÜYOR
Bu haber 17 Mayıs 2016, Salı 09:12 tarihinde eklendi. 1962 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya; “Ceza Laik Cumhuriyet’te kesildi”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı dün parti binasında yapıldı. Saat 12.30’da başlayan toplantıyı CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, İlçe Başkan Yardımcıları Bülent Metin, Hanife Oral ve Burhan Keskinkaya yönetti.
CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya;  “Ceza Laik Cumhuriyet’te kesildi”

 Toplantıda 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma’da yaşanan patlama, geçtiğimiz hafta CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya’ya kesilen pankart cezası ve 19 Mayıs görüşüldü.

Toplantının açılışının ardında 13 Mayıs 2016 tarihinde Soma’da yaşanan Maden Faciası’nın slayt gösterisi yapıldı.  Slayt gösterisinin ardında Soma Faciası AKP’nin kural ve yasaları  uygulamaya patronları desteklemesi nedeniyle olmuştur. Bu patlama göz göre göre gelmiştir. Bu nedenle bir cinayettir. Bu tür cinayetlerin olmaması için AKP’nin iktidardan indirilmesi” gerekir” dedi.

Bu konuşmanın ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman’ın yaptığı “Laiklik Yeni Anayasa’da olmamalıdır” konuşması slayt şeklinde gösterildi.

Bu sunumun ardından bir konuşma yapan  CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya; “AKP, Soma’ya ambulans yerine polisi daha önce gönderdi. TBMM Başkanı’nın sözünden cesaret alan Valiler, Kaymakamlar ve Polisler Cumhuriyet aleyhine çalışmaya  başladı. Bunun ilk uygulaması da Lüleburgaz’da görüldü. CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı olarak Anayasa’nın 2. Maddesi olan “Türkiye Cumhuriyeti Çağdaş, Laik ve Sosyal Bir Hukuk Devleti Devleti’dir” sözüne ceza kesildi. Ceza bana değil Laik Cumhuriyet’e kesildi.” Dedi. Bu cezayı kesenlerde cesareti TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın “Yeni Anayasa’da laiklik olmamalı” sözünden aldı. Ancak bir bu cezayı kabul etmiyoruz. 17 Mayıs 2016 Salı günü saat 14.00’de Lüleburgaz Adliyesi önünde bir araya gelerek cezaya itiraz ediyoruz” dedi.

Özgür Kaya’nın konuşmasının ardından Hakan Dedeoğlu söz aldı. Hakan Dedeoğlu yaptığı konuşmada “Karşı devrim  faaliyetlerini açık açık yürütme devresinden Cumhuriyetçileri cezalandırma devresine geçti. Biz ise hala kendi aramıza kişisel menfaatlerimiz için kavga ediyor. İl Genel Meclisi’nde 7 arkadaşımızın kendi partili birini  İl Genel Meclis Başkanı yaptı diye partiden ihraç etme  girişimi bu nedenledir. Eğer bu olursa AKP’nin ekmeğine yağ sürülür.  Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nde İl Genel Meclis Üyeleri’nde üstünlük CHP’dedir. Bu 7 ihraç üstünlüğü  AKP’nin eline geçirir. Böyle bir sonuç çıkarsa da bunun sorumlusu bunun için uğraşanlardır. Bir daha halkın karşısına çıktıklarında ne milletvekili ne de il başkanı olabilirler” dedi.

Hakan Dedeoğlu’dan sonra bir konuşma yapan  CHP Babaeski eski İl Genel Meclis Üyesi Aleaddin Ergin ise İl Genel Meclis Üyeliği’nde yaşanan oylamada bir takım oyunları olduğunu söyledi.

Toplantı saat 13.30’da sonra erdi.

Ertan BAYER 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek