Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 16 Mayıs 2016, Pazartesi 09:27 tarihinde eklendi. 2999 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz KETEM hizmete açıldı

Lüleburgaz Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), 13 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilen açılış töreniyle resmen hizmete başladı.
Lüleburgaz KETEM hizmete açıldı

Hürriyet Mahallesi Murat Hüdavendigar Caddesi üzeri eski Verem Savaş Dispanserinde hizmet verecek olan Merkezin Açılış Törenine Kanser Daire Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Önder Porsuk, Lüleburgaz Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. N. Sema Çomaklı, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, İlçe Başkanı Tanzer Koç, Lüleburgaz Demirciler Odası Başkanı Bekir Kasapoğlu, ve çok sayıda davetli katıldı. Törene katılanlara “Sağlıklı Yaşama Merhaba” yazılı beyaz t-shirt ve şapkalar hediye edildi.

Açılışta konuşan Doç. Dr. Murat Gültekin “Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi kanser kontrolündeki en önemli yapı taşıdır. Geçen ay Dünya Sağlık Örgütü KETEM’leri “Örnek Model” olarak gösterdi. Özellikle kadın kanserleri açısından çok önemlidir. En az üçte biri erken teşhisle önlenebilir. Peki ne yapacağız? 30-40 ve 50 bu üç yaş grubunda tarama yaptıracağız. 30 yaşında KETEM’e kayıt olacağız. Aile Hekimimize gideceğiz ve onlar da bizi taramaya çağıracak. 40 yaşında meme, 50 yaşında da bağırsak kanseri taraması yaptıracağız. Ülkemizde her 250 bin nüfusa bir KETEM açılıyor. Bakın artık İl merkezleri dışında ilçelerimizde açılıyor. Önümüzdeki günlerde eşimizi dostumuzu, annemizi KETEM’le tanıştıralım” dedi.

AK Parti Milletvekili Selahattin Minsolmaz da konuşmasında “Ben de babasını kanser yüzünden kaybetmiş biri olarak bu güzel merkezimizin halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

CHP Milletvekili Turabi Kayan ise Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi KETEM’in açılışının hayırlı olmasını dilerken “bunun yanında kansere neden olan çevre kirliliği ile de mücadele etmeliyiz. Yoksa burada erken teşhis ve tedavi ile uğraşırken asıl nedeni görmezden gelirsek yaptığımız mücadelenin önemi kalmaz” dedi.

Konuşmaların ardından protokol hep birlikte mekanın kurdelesini kesti ve Merkezin tüm Lüleburgaz’a hayırlı olmasını dilediler. Daha sonra hep birlikte Merkezi gezdiler.

Tören kokteyl ile sona erdi.

Gökhan KAN

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek