Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 10 Mayıs 2016, Salı 09:22 tarihinde eklendi. 1307 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’de Vekilli Genel Başkanlı toplantı

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı dün 12.30-14.30 saatleri arasında CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nda yapıldı.
CHP’de Vekilli Genel Başkanlı toplantı

Oldukça yoğun bir gündemin olduğu toplantıyı CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya ve İlçe Başkan Yardımcısı Burhan Keskinoğlu yönetirken  toplantıya CHP  Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Kristal İş Sendikası Genel Başkanı  Bilal Çetintaş, Kristal İş Sendikası Trakya Şube Başkanı  Ufuk Yaratan ve Yönetim Kurulu Üyeleri,   CHP Evrensekiz Şişe Cam İşçileri ve CHP üyeleri katıldı.

Toplantının açılışını yapan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, 6 Mayıs 1972 yılında idam edilen  Deniz Gezmiş,  Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan belgeselini sundu.  Kaya “Deniz Gezmişler  Üç Fidan olarak anılır. Tam Bağımsız Türkiye istedikleri için asıldılar.  İdam kararları açıklandığı zaman da son sözleri Yaşasan Tam Bağımsız Türkiye oldu” dedi.

Deniz Gezmişlerin slayt gösterisinin ardından bu kez Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun slayt gösterisi  sunuldu.  Davutoğlu’nun nasıl AK Parti Genel Başkanı olduğu, nasıl Başbakan olduğu sunuldu.

Özgür Kaya sunumun ardından “Bizler ülkemiz tek bir tarafından yönetiliyor dediğimiz de AKP karşı çıkıyordu. Şimdi o bir kişi AKP Genel Başkanı’nı da devirdi. Başbakan’ı da devirdi. Geçen hafta bana yerel medyada laf atan AKP Lüleburgaz İlçe Başkanı beni  “Lüleburgaz’ı ve CHP’yi seçim atmosferine soktu. Bu atmosferde kaybolmasın” demiş. Ama hemen ardından kendi genel başkanı kayboldu. Genel Başkanı’na baksın ders alsın. CHP demokratik bir partidir. Bir kişinin ağzına bakmaz.  İşte gördünüz AKP  Genel Başkanı   ve Başbakan bir kişinin isteği ile görevinden oldu” dedi.

Bu konuşmasının ardından  Kristal İş Sendikası’nın grev günlerinden slayt sunum yapan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, daha sonra sözü Kristal İş Sendikası  Genel Başkanı Bilal Çetintaş’a verdi.

Ülke gündemi  ile ilgili konuşmalar gerçekleştiren  Kristal İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetinraş; “Bugün Türk İş, DİSK ve Hak İş  isimli Konfederasyonlardan Hak İş , Sakarya’da 1 Mayıs’ı Dualarla kutladı. Bizim de bağlı bulduğumuz Türk İş Mehteran Takımı ile Çanakkale’de yaptı.  Buradan da anlaşılacağız gibi İşçi Konfederasyonları işçi haklarının savunmaktan uzaklaştırılıyor. Türk İş’in için CHP’li olarak bir ben bir de Yakup Akkaya kaldık. İşte tam bu zaman da bizler  bazı hukuksal süreçler yaşadık. Bu süreçlerde benim gibi CHP üyesi olarak arkadaşlar  gazetelere demeç verip Kristal İş ‘i protesto etmeye gidiyoruz” dediler.   Geçtiğimiz İlçe Başkanlığı şimdi ki ilçe başkanlığı döneminde bir takım sıkıntılar yaşadık.  Ben iletişim haline geçip bu sıkıntıları çözeceğimize inanıyorum” dedi.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya’da konuşmasından dolayı  Kristal İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş’a teşekkür etti.

Daha sonra  Fiziksel Engelli olan parti üyesi Gürkan Akyol söz aldı. 10-16 Mayıs’ın Sakatlar Haftası olduğunu belirten Gürkan Akyol’un hazırladığı açıklamayı CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Bülent Metin  okudu.

Daha sonra da CHP  Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan söz aldı.

Kayan konuşmasında şunları söyledi; “Yeni partilerde kavga olmaz dedik. Ama şu an MHP’de, AKP’de kavgalı.  İçinde karışıklık olmayan tek parti CHP.  Çağdaş Türkiye için 93 yıldan beri mücadele veren tek parti de CHP’dir.  Bugün AKP iktidarı ülkeyi  Çağdaşlık rayından çıkarmak istiyor. Biz de CHP olarak ülkemizin çağdaşlık rayında kalması için mücadele veriyoruz.  Önümüzdeki süreç çok önemli. Büyün CHP’lilerin üzerine büyük görevler düşüyoruz. Ama  CHP oldukça bunlar Çağdaş Türkiye’yi yıkamayacaklar” dedi.

Turabi Kayan’ın konuşmasının ardından toplantı sona erdi.

 

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek