Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 05 Mayıs 2016, Perşembe 09:24 tarihinde eklendi. 1165 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz TDP dolandırıcılara karşı uyardı

Lüleburgaz Toplum Destekli Polis (TDP) ekipleri dün Lüleburgaz’da bulunan esnafı dolaşarak vatandaşları telefon dolandırıcıları ve tırnakçılara karşı uyardı.
Lüleburgaz TDP dolandırıcılara karşı uyardı

Lüleburgaz TDP’nin dağıttığı broşürlerde; “Sizi cep telefonundan arayıp kendisini  hakim, savcı, polis veya asker olarak tanıtan, telefon hattınızdan suç işlendiğini belirtip sizi korku ve telaşa sürükleyerek tehditkar konuşan veya  yarışmadan para ödülü kazandığınızı ya da adınıza sağlık sigortası yapılarak prim borcunuz olduğunu söyleyen kişilere itibar etmeyin.  Size verilen banka hesabına para yatırmayın ve kredi kartı bilgilerinizi asla vermeyin.  Telefonunuza mesaj olarak gelen hiçbir şifreyi veya onay kodunu kimseyle paylaşmayın.  Yine vatandaşımızı mağdur eden olaylardan biri de tırnakçılıktır. Tırnakçılık yankesicilik suçunun bir türüdür.  Para bozdurmak veya alışveriş yapmak için girilen bir işyerinde, para alışverişi gerçekleştirilirken  yankesicilik amacı ile gelen şahsın ek çabukluğu ile paraların bir kısmını alması olayı “TIRNAKÇILIK” olarak açıklanır. Genel yöntem aşağıdaki gibidir.  İşyerine gelen tırnakçı elinde bulunan 100 adet banknot parayı işyeri sahibine verir. Ancak içerisinde 99 adet vardır.  İşyeri sahibi parayı sayar ve eksik olduğunu belirtir. Tırnakçı yeniden parayı sayar eksik olduğunu kabul edip eksik olan miktarı tamamlayarak geri verir. Ancak paraları ikinci kez kendisi saymak için aldığında paraların içerisinden bir miktar parayı alır.  Alışverişlerinizde paranızı tam olarak aldığınızdan emin olmak için paranızı en son siz sayın. Bu gibi durumlarla karşılaştığınıza 155 Polis İmdat Telefonuna başvurun” dedi.

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek