Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 03 Mayıs 2016, Salı 09:25 tarihinde eklendi. 1026 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Miraç Kandiliniz mübarek olsun

Lüleburgaz İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal, tüm İslam Âleminin Miraç Kandilini kutlayıp savaşların son bulduğu bir dünya temenni etti.
Miraç Kandiliniz mübarek olsun

Her yıl Recep ayının 27. gecesinin kandiller geçidinin ikincisi olan Miraç Kandili olarak kutlandığını belirten Müftü Uysal “Bu yıl 3 Mayıs Salı gününü 4 Mayıs Çarşamba gününe bağlayan  gece Miraç Kandilidir. Çok mukaddes ve çok feyizli bir geceyi, mübarek İsra ve Miraç Kandilini bir kere daha idrak etmenin mutluluğunu yaşayacağız” dedi.

Uysal “Miraç; Âlemlerin rahmeti, insanlığın eşsiz ahlak örneği sevgili Peygamberimizin Mekke’deki Mescid-i Haramdan, Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya, oradan da semanın ilahi derinliklerini görmek ve Allah’ın Yüce katına kabul ediliş olayıdır. Allah’a yakınlığın en üstün derecesi olan Miraç, beşer anlayışı çizgisinin ötesinde bir olaydır.

Bu gecede Yüce Allah, her türlü keyfiyet ve kemiyetten uzak, kulu ve sevgili Pey- gamberini, sonsuz kudretinin eserlerini göstermek üzere, yüce katına kabul etmiş ve meleklerin bile çıkamayacağı makamları gezdirmiştir.

Allah’ü Teâlâ miraçta Peygamberimize üç ilahi ihsanda bulunmuştur.

Bunlar;  Beş vakit namaz, Allah’a ortak koşmayanların affedileceği, bağışlanacağı müjdesi, Bakara suresinin sonundaki üç ayet-i kerime ki; İslamın inanç esaslarını tamamlamakta ve Müslümanların çektikleri üzüntü ve sıkıntıların sona ereceği müjdesidir. O halde, bu gecede günahlarımızın affı için Allaha dua etmeli, tevbe etmeli ve bağışlanmamızı istemeliyiz. Miracın armağanı olan ve müminin de miracı olan  beş vakit namazlarımızı her zaman kılmalıyız.

Bu geceyi vesile bilerek, kılamadığımız namazlarımızı kaza etmeliyiz. Ölmüşlerimizi rahmetle yad etmeliyiz. Kur’an okumalıyız. Allah’ın bize lutfettiği sayısız nimetlere de şükretmeliyiz. Bu vesile ile Lüleburgaz’da yaşayan vatandaşlarımızın, Müslüman Türk Milletinin ve İslam Aleminin Miraç Kandilini kutlar, tüm dünyada cereyan eden menfûr olayların son bulmasını, bu kandilin, İslam aleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını, savaş ve şiddetin son bulup barışın egemen olmasını temenni ederim. Kandiliz mübarek olsun” dedi.

 

 

Gökhan KAN 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek