Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 27 Nisan 2016, Çarşamba 09:26 tarihinde eklendi. 1033 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Uyuşturucu ile Mücadele İlçe Kurulu toplandı

Uyuşturucu ile Mücadele İlçe Kurul Toplantısı, 26 Nisan Salı günü Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya başkanlığında Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Uyuşturucu ile Mücadele İlçe Kurulu toplandı

Lüleburgaz’da huzur ve güvenliğin arttırılması, uyuşturucu ile mücadele kapsamında kurumlar ve STK’larla birlikte işbirliği içerisinde yapılması gerekenlerin görüşüldüğü toplantıda önemli kararlar alındı.

Bilgilendirme Toplantıları yapılıyor

Toplantıda uyuşturucu ile mücadele kapsamında kurumların yaptığı çalışmalar aktarıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar anlatıldı. İlçe Sağlık Müdürü Önder Porsuk, İlçe Müftülüğü ile Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğinde Kırıkköy’de örnek bir çalışmanın hayata geçirilip Kur’an Kursu’na gelen vatandaşlara Sosyal Çalışmacılar tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendiğini, benzer çalışmaların askerlere de verilmeye başladığını söyledi. Ayrıca önemli bir anket çalışması üzerinde Yüksekokul’daki uzmanlarca çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Madde bağımlısı gençlerin ailelerine de zarar verdiğini, AMATEM gibi kurumların bu gençleri rızaları olmadan tedavi için almadığını ve ayrıca ailelerin de çocuklarından şikâyetçi olamadıkları için sıkıntılar yaşandığını belirtti. Kaymakam Kaya da bununla ilgili ayrıntılı bir altyapı çalışması yapılmasını istedi.

Tedavide Merkez sıkıntısı

İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca, geçtiğimiz günlerde iki gencin uyuşturucu nedeniyle yaşamlarını yitirdiklerini ve denetimleri arttırdıklarını ifade etti. Bunun yanında uyuşturucudan kurtulmak isteyen kişilerin gidebilecekleri bir merkez olmadığının altını çizdi.

İlçe Tarım Müdürü Abuzer Sağdıç da özellikle köylerde hint keneviri konusunda bilgilendirme toplantıları yapılmasını önerdi. Kaymakam Kaya da Jandarma ile İlçe Tarım Müdürlüğü’nün koordineli bir şekilde kenevir yetişen bölgelerde çiftçilere bilgilendirme toplantıları düzenlenmesinin uygun ve yararlı olacağını belirtti.

Belediye Zabıta Müdürü Raif Bıyıktaş, hafta sonları Gençlik parkında çarşı iznine çıkan askerlerin zaman zaman sıkıntılara neden olduğunu burada da askeri inzibatın önlem alması gerektiğini ifade etti.

Önerilerin de değerlendirilmeye alındığı toplantı sonunda bir sonraki toplantının 28 Haziran 2016 tarihinde yapılması planlandı ve toplantı sona erdi.

 

Gökhan KAN

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek