KATİL EV ARKADAŞI ÇIKTI
Gerenli,  CHP Kadın Kolları’yla buluştu
Pazar günü Zübeyde Hanım Parkı’nda çekim yapıldı
Emrah Kutlu, Kent Konseyi Başkanlığı’na aday oldu
Bu haber 11 Nisan 2016, Pazartesi 09:25 tarihinde eklendi. 1378 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çiftçi örgütleri tarım işçilerini yok sayıyor

TÜM KÖY SEN Kurucu Başkanı ve Lüleburgaz eski Şube Başkanı Ahmet Erdal yaptığı açıklamada; “Ankara’dan dönen ve çeşitli temaslarda bulunan ziraat odaları mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarını ve sigortasız çalıştırılmasıyla ilgili olarak hiçbir şey söylenmemiştir. “ Dedi.
Çiftçi örgütleri tarım işçilerini yok sayıyor

Çiftçi örgütlerinin tarım işçilerini yol saydığını da belirten Ahmet Erdal şunları söyledi; “Tarım işçileri görmeyenlere ancak at gözlüğü takılır. Ziraat Odaları, Yağlı Tohumlar, Pankobirlik mevsimlik Tarım işçilerin sigortalı çalışması için müdahalede bulunması gerekir. En son Manisa’da yaşanan trafik katliamında 15 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazada 15 tarım işçisi hayatını kaybetmiştir. Ülkemizde mevsimlik işçilerin maruz kaldığı insanlık dışı uygulamaları ne yazık ki ocakları karartmaya devam ediyor. Ekmek parası için evlerinden yüzlerce kilometre öteye giden mevsimlik tarım işçileri bazen para kazanmak için geldikleri yerlerden bir daha geri dönemeyebiliyorlar. İş kanuna göre mevsimlik tarım işçileri hakkında iş kanunu uygulanmıyor, sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanuna göre de tarım işçilerin hakkında iş kanunu hükümleri uygulanmıyor böyle olunca da mevsimlik işçiler hiçbir sosyal koruma altında olmaksızın çalıştırılıyor.  Bu durumda bir işçinin yaşadığı Trafik kazasıda eğer iş yerine yani tarlaya ulaşma sırasında gerçekleşmişse iş kazası olarak değerlendirilmelidir. Bu durumlarda geriye kalanlara ölüm aylığı bağlanmalıdır. Sakat kalan mevsimlik işçilere de iş görmelik geliri bağlanmalıdır.  Neden bunların üstü örtülmektedir yeterince görevlerinizi yapamamaktasınız. Beceriksiz kadrolarla nereye kadar gidilebilir ki Lüleburgaz’da geçen yıl bir tarım işçisi balya taşırken römorktan düştü belinden ameliyat oldu sakat kaldı. Mevsimlik tarım işçileri sigortayla çalıştırılmalıdır.”dedi.

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek