Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 05 Nisan 2016, Salı 09:24 tarihinde eklendi. 995 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan; “AKP’nin hedefi Anayasa değil Cumhuriyet”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı dün parti binasında yapıldı.
CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan;  “AKP’nin  hedefi  Anayasa değil Cumhuriyet”

 CHP Lüleburgaz İlçe Başkan Yardımcısı Bülent Metin’in yönettiği toplantıda kömüre dayalı termik santralin vereceği zararlar slayt gösterisi ile sunulurken,  Babaeski’ye yapılmak istenen İmam Hatip Lisesi ve 10 Nisan Büyük Ergene Yürüyüşü ele alındı.

Toplantıda  söz alan parti üyesi Murtezan Bulut, Ergene ve Termik Santral sorununun sadece CHP’nin sorunu olmadığını belirterek bu konuda AKP ve MHP’nin de harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Murtezan Bulut’un ardından söz alan 2009-2014  CHP Babaeski İl Genel Meclis Üyesi Alaaddin Ergin, “Bugüne kadar yaptığımız mitinglerde biz uğraşırken köylülerimiz kahvede oturup bizimle dalga geçti. Böyle olmamalı” dedi.

Alaaddin Ergin’in ardından söz alan Hakan Dedeoğlu; “1998 yılında Pehlivanköy’de düzenlediğimiz  Ergene Mitingi’ne 18 bin kişi katıldı. Köylüde oradaydı. Yine orada olabilir. Bu nedenle partiler üstü bir komisyonla çalışmamız gerekir.” Dedi.

Toplantıda söz alan CHP Kırklareli  Milletvekili Turabi Kayan ülke gündemi üzerine yaptığı konuşmada; “Bugün AKP’nin tek gündemi Anayasa’yı değiştirmek.  Türk Tipi Başkanlık sistemi istediklerini söylüyor. Ama ne istediklerini söyleyemiyorlar. Çünkü onların amacı demokratik Anayasa yapmak değil Cumhuriyeti yıkmak” dedi.

TBMM’de yapılan konuşmalarda AKP’li vekilleri ve Su Bakanı’nın Ergene Nehri’ni CHP’li belediyelerin kirlettiğini söylediğini belirten Turabi Kayan; “Lüleburgaz Belediyesi’nin arıtması var, Edirne Belediyesi’nin arıtması var,  Tekirdağ Belediyesi’nin arıtması var, Çorlu Belediyesi’nin arıtması var. Bunun yanında Ergene Nehri’nin içinde bulunan asitlerin evsel atıklardan olmadığını kaydı var. Burayı kirleten sanayidir.  Biz diyoruz ki  Trakya’yı katleden AKP’dir. Trakya’da bulunan AKP’li vekillerin de sessiz kalarak bu işte sorumluluğu vardır.” Diyerek sözlerini noktaladı.

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan’ın konuşmasının ardından söz alan CHP Lüleburgaz İlçe Başkan Yardımcısı Bülent Metin; “İlk  çalışmamız  Babaeski’ye ihtiyaç olmadığı halde Endüstri Meslek Lisesi’nin kapatılıp İmam Hatip Lisesi yapılan okula sahip çıkmak isteyen velilerin yanında olmaktır. İkinci çalışmamızda 10 Nisan 2016  Pazar günü yapılacak olan Büyük Ergene Yürüyüşü’ne halkımızın da katılımını sağlamaktır” dedi.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nda saat 12.30’da başlayan toplantı saat 13.45’te sona erdi.

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek