Topçu Baba Derneği’nden CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ziyaret
KTSO’dan Milletvekili Sarıçam’a ziyaret
SEÇİM BİTTİ YANKILARI SÜRÜYOR
Bu haber 30 Mart 2016, Çarşamba 09:15 tarihinde eklendi. 903 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sağlık Bakanı’na yatırım sorusu

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müzzinoğlu, AKP iktidarı döneminde Kırklareli’nin yatırım yapılan iller arasındaki sıralamada kaçıncı olduğunu sordu.
Sağlık Bakanı’na yatırım sorusu

Sağlık sisteminde 13 yılda tamamlayamadığınız eksiklikleri ne zaman tamamlayacaksınız diye soran Vecdi Gündoğdu’nun yazılı soru önergesi şöyle; “Kırklareli ilimiz Türkiye’nin kuzeybatısı, Marmara Bölgesi’nin Trakya kesiminde yer alan ve 6.555 km2 toprak büyüklüğüne sahip, kuzeyden 159 km sınır uzunluğu ile Bulgaristan, doğudan 58 km. kıyı uzunluğu ile Karadeniz, batıdan Edirne, güneydoğudan İstanbul, güneyden ise Tekirdağ illeri ile çevrili güzide bir ilimizdir. Kırklareli’nin nüfusu 343.723 olup, nüfus büyüklüğü bakımından 54. sıradadır. Toplam hane sayısı 105.940 olup, ortalama hane halkı büyüklüğü 3,2 kişidir. Kırklareli nüfusunun % 69’u ilçe merkezlerinde, % 11’i beldelerde, % 20’si köylerde yaşamaktadır. Babaeski, Demirköy, Kofçaz, Lüleburgaz, Pehlivanköy, Pınarhisar ve Vize olmak üzere 7 ilçesi, 21 belediyesi ve 179 köyü bulunmaktadır. Bu doğrultuda; 12 yıllık iktidarlarınız döneminde Bakanlığınızın Kırklareli ilimize yaptığı yatırımın (2002-2015 yılları arası her yıl için) miktarı ne kadardır, hangi projeye ne zaman, ne kadar miktarda kaynak aktarılmıştır, AKP Hükümetleri döneminde 13 yıldır 81 ilimize yapılan yatırım miktarları kıyaslandığında Kırklareli ilimiz kaçıncı sırada bulunmaktadır? Bakanlığınızın Kırklareli ilindeki görevli sağlık personel sayısı yeterli midir, yeterli değilse nerede hangi vasıfta kaç personel ihtiyacı bulunmaktadır, il merkezinde, ilçelerimizde, beldelerimiz ve köylerimizde sağlık personelimiz yeterli değil ise 13 yıldır tamamlayamadığınız eksik personelinizi ne zaman tamamlayacaksınız?  Bakanlığınızın Kırklareli ilimizde sağlık birimlerimizde bulunan; ambulans, tıbbı cihaz ve ekipman yeterli midir, yeterli değilse, nerede, ne ihtiyacı bulunmaktadır; il merkezinde, ilçelerimizde, beldelerimiz ve köylerimizde ambulans, tıbbi cihaz ve ekipman yeterli değil ise 13 yıldır tamamlayamadığınız eksikleri ne zaman tamamlayacaksınız? Hükümetinizin 4 yıllık döneminde (2016-2020 yılları) Bakanlığınız olarak Kırklareli ilimize hangi yatırımları, ne zaman yapacaksınız?”

Ertan BAYER  

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek