Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 28 Mart 2016, Pazartesi 09:20 tarihinde eklendi. 1032 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Turabi Kayan’a özelleştirme cevabı

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan’ın TBMM’de özelleştirmelerle ilgili olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sorduğu soru önergelerine Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan cevap geldi.
Turabi Kayan’a özelleştirme cevabı

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan’ın “Özelleştirmeler” ile ilgili sorduğu “14 yıllık Adalet ve Kalkınma Partisi İktidarı yönetiminde toplam kaç “kamu iktisadi girişiminin” özelleştirmesi yapılmıştır? Son 14 yıl içerisinde özelleştirilen “kamu iktisadi girişimlerinin” isimleri nelerdir? Son 14 yıl içerisinde yapılan özelleştirmelerden toplam kaç “LİRA” gelir elde edilmiştir? Son 14 yıl içerisinde özelleştirmelerden elde edilen gelir nerelerde kullanılmıştır? Trakya Bölgemizde son 14 yıl içerisinde hangi “kamu iktisadi girişimleri” özelleştirilmiştir Trakya Bölgemizde son 14 yıl içerisinde yapılan özelleştirmelerden elde edilen gelirin ne kadarı Trakya Bölgemize yatırım için kullanılmıştır? Sorularına cevap olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

 

“Kırklareli Milletvekili Sayın Turabi Kayan’ın Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na tevcih ettikleri ve Sayın Başbakanımızın da kendileri adına tarafımca cevap verilmesini tensip etmiş oldukları 7/1933 esas sayılı yazılı soru önergesinde yer alan sorulara verilen cevaplar aşağıda sunulmuştur.

2003 -2016 döneminde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ile 4046 Özelleştirme Uygulamaları Hakkı’nda Kanun’un 4’ncü maddesi doğrultusunda verilen yetkiye istinaden özelleştirme programındaki kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen uygulamalar kapsamında özelleştirilen şirket, varlık, işletme ve taşınmazlara ilişkin bilgiler, ihalesi tamamlanmış onay ve sözleşmeyi imza aşamasındaki projeler ile bu projelerin özelleştirme bedellerine ilişkin bilgiler ÖİB’in “http://www.oib.gov.tr.program/uygulamalar.htm internet sitesinde yer almaktadır.

4046 sayılı Kanun çerçevesinde gerçekleştirilen uygulamalar kapsamında elde edilen  gelirler Özelleştirme Fonu’nda toplanmakta olup, Özelleştirme Fonu’nda toplanmakta olup, Özelleştirme Fonu’nda kullanım alanları, anılan Kanun’un 10’uncu maddesinde düzenlenmiştir. Ayrıca 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanun’un 13. Maddesinin (g) bendinde; “Belirli gelirlerin belirli giderlere tahsis edilmemesi esastır” düzenlenmesine yer verilmiştir.

2002-31.01.2016 döneminde elde edilen gelirden Hazine’ye 40.100.313.638 ABD Doları, özelleştirme programındaki kuruluşlara sermaye, borç, transferi ve istihdam ödemeleri kapsamında 11.918.207.849 ABD Doları, özel kanun ve mevzuat gereği yapılan özelleştirmelerden ilgili kuruluşlara (Sosyal Güvenlik Kurumu, Ulaştırma Bakanlığı vs.) 3. 644.025.486 ABD Doları aktarılmış olup özelleştirme uygulamaları giderleri ve diğer giderler olarak ise 359.309.573 ABD Doları ödenmiştir” denildi.

 

Uğur PİRPOR

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek