Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 23 Mart 2016, Çarşamba 09:24 tarihinde eklendi. 1606 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Ergene’de yalana Trakya’da talana son” mitingi için toplandılar

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya “10 Nisan Günü’nü Trakya’da direniş günü olarak ilan edilmesi lazım”
“Ergene’de yalana Trakya’da talana son” mitingi için toplandılar

Lüleburgaz Demokrasi Platformu,  10 Nisan’da düzenlemeyi düşündükleri “Ergene’de yalana Trakya’da talana son” mitingiyle ilgili olarak bir toplantı gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz gün, saat 18:00’de Petrol-İş Sendikası Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya,  Eski Tema Vakfı Gönüllüsü Hakan Dedeoğlu, CHP İl Genel Meclis Üyesi Gürcan Kırım Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya “Ergene meselesinin tüm Trakya’nın sorunu olduğuna dikkat çekerek, meseleyi bir bütün olarak ele almaları gerektiğini söyledi.

Trakya Bölgesi’nin böyle bir eyleme hazır olduğunu belirten Kaya “Ergene meselesi, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne olmak üzere tüm Trakya’nın sorunu. Bu meseleyi bütün olarak ele almak lazım. Ergene sadece bir çevre sorunu değil, aynı zamanda siyasal da bir sorun. Bu sorunlara direnmek, mücadele etmek için 10 Nisan’da “Ergene’de yalana Trakya’da talana son” sloganıyla 10 bin kişi gibi büyük bir katılımla miting gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Bu kapsamda siz STK temsilcileri ile 10 Nisan’da neler yapabilir, fikir ve önerilerinizi almak için burada toplanmış bulunmaktayız.  Mitingde %50 siyaset, %50 çevre hareketi ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir yapılanmada olması lazım.  10 Nisan günü Trakya’da direniş günü olması lazım. Ergene’de şimdiye kadar hiçbir şey yapılmadı. Bir araya gelip sesimizi tüm Türkiye’ye, duyurmak için eylemin daha büyük bir hale gelmesi lazım, dedi.

CHP İl Genel Meclis üyesi Gürcan Kırım, Karamusul Köyü’nde 95 yılında da böyle bir eylem gerçekleştirdiklerini söyleyerek, 2011 yılında Bakanlığın bir açıklama yaptığını, açıklamada Ergene’de 2015 yılında inşallah balık tutacağız, yüzeceğiz dendiğini ancak bugüne kadar hiçbir çalışmanın yapılmadığını söyledi.

‘ÇEVRE KİRLİLİĞİNE ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN DUR DEMEMİZ GEREKİYOR’

Kırım “Ergene’de hiçbir çalışma yok.  Talan daha da arttı, süreç daha da kötüleşti. Çevre ve Sağlık Komisyonunda olduğum için yapmış olduğum çalışmalarda bugüne kadar çevre ve sağlıkla ilgili 100’e yakın önerge var. Edirne Tıp Fakültesi’nde bir çocuk karaciğer kanseri olarak dünyaya geldi 1.5 aylıkken teşhis edildi, 3.5 aylıkken hayatını kaybetti. Bu gibi hastalıkların hepsinin çevre kirliliği İle ilişkilendirildiğini düşündüğümüz hastalıklar. Artık çevre kirliliğine çocuklarımızın geleceği için dur dememiz gerekiyor, dedi.

‘BÜTÜN SALDIRI BURADA DOĞAYI YOK ETMEK YERALTI KAYNAKLARINA GİRMEK’

Kırım, Talan derken, bakın Kırklareli’nde bizin su kaynaklarımız Istrancalar. Istrancalar’da şu an 81 tane taş ocağı mevcut. Bu ocaklar dinamitlerle patlatıldığı zaman su kaynakların yönü değişiyor ve Ergene temizlense de bize gelen temiz su yok. Gelinen noktada maalesef artık 16 köyümüzün sularına arsenik var. Trakya’da asıl amaç, bizim için yerimiz ne kadar değerliyse, sermaye için emperyelizm içinde yerin altı o kadar değerli. Trakya’nın yeraltı maden kaynaklarıyla zengin bir yapıya sahip. Fakat Istrancalar, longozlar tarım arazileri olduğu sürece bu yerin altına giremiyorlar. Bütün saldırı burada doğayı yok etmek, çünkü artık onlar insanı önemsemiyorlar.  dedi.

Toplantı sonunda 10 Nisan’da eylemin nerede gerçekleşeceği, ne gibi çalışmaların yapılacağı konusunda fikir ve öneriler konuşulurken, eylemin yeri, çalışmalar haftaya Pazartesi gerçekleştirilerek toplantı sonunda netlik kazanacak.

Uğur PİRPOR

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek