Devlet Hastanesi’nden  Hemşireler Günü kahvaltısı
Vali Ekici, muhtarlarla buluştu
Cavit Dedeoğlu toprağa verildi
Başkan Gerenli, izne çıktı
Bu haber 23 Mart 2016, Çarşamba 09:23 tarihinde eklendi. 974 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Turabi Kayan’dan eğitim sistemi sorusu

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, zorunlu eğitimin 8 yıldan 12 yıla çıkarılmasını ve eğitim sisteminin 4+4+4 şeklinde kademelendirilmesi ardından okulu bırakan öğrenci sayısını sordu.
Turabi Kayan’dan eğitim sistemi sorusu

Kayan,  Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği soru önergesinde; "Ülkemizde zorunlu eğitimin 8 yıldan 12 yıla çıkarılmasını ve eğitim sisteminin 4+4+4şeklinde kademelendirilmesini öngören kanun 11 Nisan 2012’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

 

Bu bağlamda;

“12 yıl zorunlu eğitim” sistemi uygulanmaya başlandıktan sonra; “ilk 4 yıl sonunda okulu bırakan öğrenci sayımız” kaçtır ?

İlk 4 yıl sonunda okulu bırakan öğrencilerimizin ne kadarı erkek, ne kadarı kız öğrencidir ?

Milli Eğitim Bakanı olarak bu rakamları kamuoyu ile paylaşacak mısınız ? şeklindeki soruları yöneltti.

 

Uğur PİRPOR 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek