Devlet Hastanesi’nden  Hemşireler Günü kahvaltısı
Vali Ekici, muhtarlarla buluştu
Cavit Dedeoğlu toprağa verildi
Başkan Gerenli, izne çıktı
Bu haber 15 Mart 2016, Salı 09:19 tarihinde eklendi. 2334 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İlk tepki Lüleburgaz CHP’den

Ankara’da yaşanan patlama sonrasında CHP’de ilk eylemli tepki Trakya’dan geldi. ‘Havuz Medyası’nda gündemine gelen ve Nagehan Alçı’nın rejiye, “yayını kes” demesine neden olan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, ; “Terörden Beslenenler, Terör Örgütlerle el ele kol kola gezenler ve terörden rant elde edenler terörü biteremezler! Bizler, Türkiye Cumhuriyeti yurtaşları olarak, Kadınlar, Erkekler, Çocuklar, Anneler, Babalar olarak Bir birimize sahip çıkmak için sokaklara iniyoruz. ‘Artık yeter’ diyerek, tüm vatandaşları CHP çatısında toplanmaya ve Terörü bitirmeye destek vermeye çağırıyoruz” dedi.
İlk tepki Lüleburgaz CHP’den

Dün saat 12.30’da Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasına  demokrasiden ve emekten yana olan siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri de destek verdi.

Saat 12.00’de CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik CHP’li İstanbul Caddesi, Desire Önü, Emrullah Efendi 1. Ara Sokak, Emrullah Efendi Caddesi üzerinden Lüleburgaz Kongre Meydanı’na geldi.

CHP’li üyelere Kongre Meydanı’nda bekleyen emekten yana olan siyasi partilerin ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri de destek verdi.

Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklaması CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya okudu. Özgür Kaya açıklamasında şunları söyledi; “Terörden beslenenler terör örgütleriyle kol kola gezenler ve terörden rant elde edenler terörü bitiremezler.  Dün  Ankara’ da yaşanan patlamayla millî birliğimiz,huzurumuz ve güvenliğimiz terör örgütleri ve onların işbirlikçileri tarafından tehdit edilmiştir.ekmeğimizi ve geleceğimizi çalanlar simdi de çocuklarımızın hayatini çalıyorlar. Son 5 ayda artarda gelen patlamalarla yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetti yüzlercesi yaralandı. Bu ölümlerden sorumlu olanlar bizlerle dalga geçiyorlar. Önemli ipuçları bulduk, bu saldırılar.  Türkiye'ye karşı yapıldı gibi ipe sapa gelmez açıklama yapan yetkililer ne ülkede olan biteni anlıyor ne de bu ülkeyi yönetebiliyorlar.  2002 yılında  iktidara gelen parti bir taraftan kendi iç kavgaları bir taraftan rant hesaplar! Ur bir taraftan siyasi gelecek hesaplar! İle insanlarımızın öldürülmesini görmezden geliyorlar. Mısırlı esma' ya gösterdikleri şefkati bizim çocuklarımızdan esirgerken, suudi kralının ölümünden sonra milli yas ilan edenler yüzlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz bu patlamalarla ilgili hiçbir şey yapmıyor, hiçbir şey söylemiyorlar. Ya başkanlık sistemi ya kaos diye manşet atanlar bu cinayetlerin ortağıdır. Onların bahsettiği istikrar 7 hazirandan bu yana devam ediyor. Ülkenin neredeyse yarısında  sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Ülkenin başkenti Ankara da bombalar patlıyor.  Bunları engelleyecek istihbarat ve emniyet güleri çekenlerin güvenliklerini sağlamakla meşguller. Ülke sahipsiz ülkenin sınırları delik deşik ve bizler geleceğimizden ve çocuklarımızın geleceğinden endişeliyiz. Bizim ne gidecek başka bir ülkemiz ne de binip kaçabileceğimiz gemiciklerimiz var.biz halkız ve bu ülkenin sahibiyiz. Bugün sokaklardayız. Birbirimize sahip çıkmak için, çocuklarımız için, komşularımız için, dostlarımız için ve onların çocukları için tüm Türkiye’ ye sesleniyoruz; bize bizden başkasından fayda yok. İktidarda bulunanlar gaflet. delalet ve hatta ihanet içerisindeler. Terör örgütler! Türkiye'nin kalbi Ankara'ya kadar gelmiş ellerini kollarını sallayarak cinayetler işliyorlar. Memleket bir taraftan savaş tehdidi bir taraftan da ekonomi çıkmazında millet sahipsiz ve geleceğinden endişelidir. İşte tüm bu ahval ve şerait altında hepimiz vazifemizi bir kez daha hatırlatıyoruz. Gün doğu batı demeden zengin yoksul demeden, kadın erkek demeden ülkemize sahip çıkma , cumhuriyete sahip çıkma günüdür. Bu cinayetleri işleyenlerin sultanlık istediğini başkanlık istediğini biliyoruz. Ama bizler;  Cumhuriyet halk partililer,  Kuvai  Milliyeciler buna izin vermeyeceğiz.  78  milyon yurttaş el ele omuz omuza ülkemize birliğimize ve huzurumuza yapılan bu saldırılardan korkmayacağız ve geri çekilmeyeceğiz. Tüm halkımıza ve kamuoyuna saygılarımızla. “ denildi.

CHP üyeleri daha sonra toplantıya katılanları CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’na davet etti.  Basın açıklamasına  CHP Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri,  CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu,  CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür  Kaya ve İlçe Yönetimi, Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, CHP Büyükkarıştıran  Belde Başkanı Ertuğrul Çamlıca,  CHP Evrensekiz Belde Başkanı  Abdurrahim Akyıldız, Ahmetbey Eski Belediye Başkanı Recep Ayaz ile birlikte CHP üyeleri, emekten yana siyasi parti ve sendika temsilcileri katıldı.

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek