Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 07 Ağustos 2012, Salı 09:16 tarihinde eklendi. 1479 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dibek Lüleburgaz FM’de soruları yanıtladı

Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Lüleburgaz FM’in konuğu olarak katıldığı canlı yayında ülke gündemini değerlendirip kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.
Dibek Lüleburgaz FM’de soruları yanıtladı
Lüleburgaz FM’de 04 Ağustos Cumartesi günü canlı yayına katılan Dibek, gündemdeki Suriye konusunu değerlendirip, program sunucusu Alaettin Erdal’ın kendisine yönelttiği “ CHP Suriye’ye bir heyet gönderdi. Suriye’de durum nedir? Türkiye’nin tavrı ne olmalıdır?” sorusuna, “Suriye bir iç savaş yaşarken ilk defa bir başbakan düşmanca sözler kullandı. “Suriye’de sivil halkı öldürüyorlar” dediler ve bunun doğru olup olmadığını araştırmak için CHP’den bir heyet oraya gönderildi. Suriye halkının yönetimle sorunu olmadığı öğrenildi. Bu düşmanca tutum, Türkiye’nin kendi isteği ile değil büyük Ortadoğu projesinin bir ayağı olarak sergilenmektedir. Kuzey Irak’ta Kürdistan devleti kurulmak istenmekte ve bunun adımları atılmaya çalışılmaktadır. Suriye’deki 40 yıllık rejimi Sayın Erdoğan yeni mi fark etmiştir? Vatandaşlarımızın bu oyunları artık görmesi gerekmektedir” dedi.
Erdal’ın “ PKK bitmedi, bitirilmedi mi?” sorusuna Dibek “AKP, iktidara geldiğinde PKK bitirilmek üzereydi ve büyük bir kararlılıkla mücadele devam ediyordu. Ama sonra verilen tavizler, Başbakanımızın bölücü başına saygıdeğer Öcalan diye hitap etmesi de gösteriyor ki PKK’yı yok etmek için hiçbir şey yapılmamıştır. 40 Generalimiz YAŞ kararları ile emekli edildi. Artık ulusal değerlere saygısı olan bir ordumuz var mı? Yok mu? Türk Ordusu Amerika’nın mı NATO’nun mu ordusudur Halkımız düşünmeli” dedi.
İş kazaları konusunda da konuşan Dibek “ İş kazalarında ülke olarak Avrupa 1. Si, Dünya 2. Siyiz. Ankara’nın göbeğinde göçük altında kalan gencimiz taşeron işçi idi. Bakanlık bunları görmüyor mu? Bizler CHP olarak halkımızın bu koşullarda çalıştırılmasına karşıyız. Artık halkımız bu oyunları görmeli ve kanmamalı” dedi.
Dibek ve Gürşan Lüleburgaz FM’de buluşacak
Programın ilerleyen dakikalarında canlı yayına telefon ile bağlanan AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan ile konuşan Dibek, ileriki bir tarihte Lüleburgaz FM’de birlikte programa katılma konusunda sözleştiler.
Gökhan KAN
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek