Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 01 Mart 2016, Salı 09:15 tarihinde eklendi. 1682 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ücretsiz cenaze hizmetleri Meclis üyelerinin vicdanına kaldı

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü’nün Pazartesi toplantısı dün parti binasında yapıldı. Türkiye gündemi ve yerel gündem olarak iki bölümde ele alınan toplantıda ilk sözü CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan söz aldı.
Ücretsiz cenaze hizmetleri  Meclis üyelerinin vicdanına kaldı

Kayan, Kırklareli’nde bir programa davetli olmasından dolayı erken ayrılacağını söyleyip; “Durumu ilçe başkanımıza aktardık. Kendisi de sağ olsun anlayışla karşıladı.  Bu nedenle önce söz aldım.  Hepinizin bildiği  gibi şu an bütçe görüşmeleri yapılıyor.  Hükümet geçici bütçe ile idare ediyor. Ancak bitirmek üzereler. Bütçe görüşmelerini yapıyoruz. Bu görüşmelerin bir an önce bitmesini istiyorlar. Bizler bütçe görüşmelerinde onay vermediğimiz maddelere gerekeni yapıyoruz.  Şu an mecliste kaçak sarayda oturanın başkanlık sistemi isteği de var. Ama onun istekleri bitmez, başkanlık sistemini götürseniz ömür boyu başkanlık isteyecek.  Diğer taraftan AKP’nin içindeki bazı milletvekillerinin de artık başkanlıktan umudunu kestiğini gözlemliyoruz.  Anayasa görüşmelerinde de Anayasa’nın ilk dört maddesi değişmez ve insandan yana ANAYASA’ya onay veririz.  Bunun dışında 2 Mart’ta T.B.M.M.’de söz alacağım. Bunun yanında AB’nin teklif  ettiği bilgi bankası sistemi var. AKP bunu fişleme şeklinde yapmak istiyoruz. Bu işin AB kriterlerine göre yapılmasından yanayız” dedi.

Turabi Kayan, sözlerini; “AKP’nin istediği başkanlık sistemi eyalet sistemidir.   Türkiye’yi bölünmeye götürür.  Bu nedenle biz Başkanlık Sistemi’ni onaylamıyoruz. Türkiye Cumhuriyet’le mutludur.  Türkiye’nin şu anki sorunu Anayasa’yı  ve yasaları tanımayanlardır” dedi.

Turabi Kayan’ın açıklamasının ardından ardından Türkiye gündemi ile ilgili olarak slayt göster sunuldu. Gösterilerde sırası ile 27 Şubat 1947 doğumlu Deniz Gezmiş,  Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Yaşar Kemal,  Hocalı Katlimı, Serbest Bırakılan Can Dündar ve Erdem Gül’ün slayt gösterileri sunuldu.

Slayt sunumun ardından yerel gündeme geçildi ve  sonra hafta sonunca yapılan belde seçimlerinde CHP Belde Başkanlıklarını adaylar kürsüye davet edildi.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya ve İlçe Başkan Yardımcısı Burhan Keskinoğlu,  seçimleri kazanan CHP  Büyükkarıştıran Belde Başkanı Ertuğrul Çamlıca,  CHP Ahmetbey Belde Başkanı Levent Divrik ve  CHP Evrensekiz Belde Başkanı Abdurrahim Akyıldız’ı tebrik etti.

Gösterinin ardından söz alan Mümin  Putuş; “Arkadaşları burada partili olan belediyelerimize sataşmayalım. Zaten iktidar tarafından denetleniyorlar. Nefes aldırılmıyorlar. Bakın geçmişte, Çorlu, Edirne, Kırklareli, Antalya Belediye Başkanları’na operasyonlar yapıldı. Bir tane içeri atılan AKP’li belediye gördünüz mü ? Enerjimizi halkı bilgilendirmeye harcayalım” dedi.

Mümin Putuş’un konuşmasının arsından  CHP  Lüleburgaz Gençlik Kolları’ndan Meltem Meriç söz aldı. Konuşmasında ülkemizde yaşanan taciz ve tecavüz olayları ile kadına yönelik artan şiddet olaylarına dikkat çeken Meltem Meriç; “AKP döneminde kadına yönelik şiddet yüzde bin  400 artmış durumda.  Şu an Türkiye’de babanın kızına, çocuğun annesine, ağabeyin kız kardeşine şehvet duyması ve taciz etmesi olayları ile karşılaşmaya başladık. 8 Mart yaklaşıyor.  Türkiye’de kadın olmak zor.  Görev biz CHP’lilere düşüyor. Ülkemiz ancak bizim sayemizde yeniden yaşanabilecek bir ülke olabilir. Bunun için çalışmalıyız” dedi. Meltem Meriç konuşmasının ardından ayakta alkışlandı.

Meltem Meriç’in ardından Erdal Pehlivan söz aldı. Erdal Pehlivan konuşmasında; “Biz CHP olarak artık neci olduğumuzu bilmeliyiz.  Komünist miyiz,  Sosyalist miyiz, Leninist miyiz, Maocu muyuz yoksa Atatürkçü müyüz ? Benim için tek lider var.  O da Atatürk. “ dedi.

 Erdal Pehlivan’ın ardından  Engelli Parti üyesi  Ümit Gürkan Akyol söz aldı.  Partiye gelirken minibüse bindiğini  araba yer olmadığı için bir bayanın yanına oturduğunu belirten Ümit Gürkan Akyol; “Bu bayan benden rahatsız olduğunu söyledi.  Sonra şoför beni ayağa kaldırdı.  Çok zor ayakta durarak geldim. Aynı zamanda da gururum incindi. Türkiye’nin ne hale geldiğini görün” dedi.

Gürkan Akyol’un konuşmasının ardından tekrar söz alan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı  Özgür Kaya, “Bizim parti olarak liderimiz Atatürk’tür. Ancak insanlığa hizmet eden liderlerde bizim sevdiğimiz insanlardır. Bunları anmak, saygı duymak ve bu kişiler hakkında iyi şeyler konuşmakta Atatürkçüler’i rahatsız etmemelidir. “ dedi.

Saat 12.45.’te başlayan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı toplantısı saat 14.15’te sona erdi.

Ertan BAYER

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek