Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 20 Şubat 2016, Cumartesi 09:25 tarihinde eklendi. 1130 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

-CHP’LÜLEBURGAZ KADIN KOLLARI; “ATAMIZIN ESERİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lüleburgaz İlçe Kadın Kolları, yeni seçilen CHP Alpullu Belde Başkanı Sevdiye Kapıçal ve Şeker Fabrikası Müdürü Fikri Cömert’i ziyaret etti.
-CHP’LÜLEBURGAZ KADIN KOLLARI; “ATAMIZIN ESERİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

CHP Lüleburgaz Kadın Kolları ilk ziyaretini, Alpullu Beldesi’nde geçtiğimiz hafta yapılan seçimlerde güven tazeleyen, CHP Alpullu Belde Başkanı Sevdiye Kapıçal’a gerçekleştirdiler.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Lüleburgaz İlçe Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Nükhet Cebelli, Kadı Kolları İlçe Başkanı Oya Özgün’ün, kızının rahatsızlığı dolayısı ile gelemediğini belirterek, selamlarını ilettikten sonra, yeni seçilen CHP Alpullu Belde Başkanı Sevdiye Kapıçal’a ve Yönetim Kurulu Üyelerine bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi.

 

CHP Alpullu Belde Başkanı Sevdiye Kapıçal’da, geçtiğimiz hafta Pazar günü gerçekleşen seçimlerin şölen havasında geçtiğini belirterek, yeniden güven tazelediğini söyledi.

 

Kapıçal, daha sonra şöyle devam etti; “ Gerçekten CHP Belde Yönetimi seçimimiz bir şölen havasında geçmiştir. Ben bir kez daha burada bana destek veren veya vermeyen üyelerimize teşekkür etmek istiyorum. Her nekadar seçimi ben kazanmış olsam da seçimi kaybeden genç adayımız Egemen Ece kardeşimiz ile omuz omuza çalışıp mücadele edeceğimizin kararını almış bulunuyoruz. Hedefimiz aynı, yolumuz aynı, amacımız Alpullu’da yine tek ses, tek yürek olmaktır.”

 

CHP Lüleburgaz Kadın Kolları’nın ikinci ziyareti, Şeker Pancarının bölgede yeniden ekilmesi konusunda köy, köy gezerek büyük çaba sarf eden, Alpullu Şeker Fabrikası Müdürü Fikri Cömert oldu.

 

Alpullu Şeker Fabrikası Müdürü Fikri Cömert’in makamında gerçekleşen ziyarette, Fabrika Müdürü Cömert, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, şunları söyledi.

 

“Cumhuriyetin ilk Sanayi Kuruluşu olan Alpullu Şeker Fabrikası'nın temeli 25 Aralık 1925 tarihinde atılmış, 26 Kasım 1926 tarihi gibi çok kısa bir sürede bitirilmiştir. 500.000 lira sermaye ile oluşturulan, Almanya kökenli Mashinenfabrik Buckau R.Wolf Şirketi tarafından kurulmuştur. 20 Aralık 1930 yılında Atatürk fabrikayı ziyareti sırasında büyük memnuniyet duymuş ve duygularını şu sözlerle dile getirmiştir. "Alpullu Şeker Fabrikası'nı gezdim. Gördüğüm vaziyetten çok memnun kaldım. Müessesenin daha tevsii etmesini ve şimdiye kadar olduğundan fazla muvaffak olmasını dilerim. Memleketimizin her müsait mıntıkasında şeker fabrikalarının çoğalması  ve bu surette memleketin şeker ihtiyacının temini mühim hedeflerimiz arasında tanınmalıdır" demiştir. Alpullu Şeker Fabrikası hammadde üretilmemesinden dolayı 2 yıl gibi uzun bir süredir üretim verememektedir. Trakya'nın can damarı olan verimli topraklar Şeker pancarı ekimi ile yeniden hayat bulacaktır. Pancar üretimi ile yöre halkına hem istihdam sağlanacak hem de şeker pancarı toprak için gerekli olan verimi sağlayacaktır. Şeker Pancarının önemi ve getirisi  aslında çok yüksek olmasına rağmen yörede buğday, ayçiçeği ve mısır gibi kuru tarımın kolay olmasından kaynaklı bir çalışma yürütülmektedir. Bu durumla ilgili çalışmalarla yöre halkının yeniden şeker pancarı ekimine yönlendirmek gerekmektedir.

 

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü Basın Tanıtım ve Propaganda’ dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hanife Oral ise Alpullu Şeker Fabrikası’nın ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Yöre halkı olarak Alpullu Şeker Fabrikası’nın tam kapasite ile çalışmasının gerektiğinin duyarlılığı ve şeker pancarı ekiminin bölgede yeniden arttırılması ile ilgili olarak  Lüleburgaz CHP İlçe Yönetimi olarak bu konuya kayıtsız kalamazdık. Bu yüzden fabrikaya bir ziyaret ile duyarlılık yaratmak, bu konuya dikkat çekmek istedik. Toplumsal duyarlılık anlamında çalışmaları ile bilinen Sayın Hakan Dedeoğlu'nun da desteği ile Alpullu Şeker Fabrikası ziyaretimizi yaptık. Zİyaretimiz sırasında gördük ki burada tarihi bir yapı gözümüzün önünde yok oluyor ve işlerliğini kaybetmeye yüz tutmuş bir gerçekle yüz yüze geldik. Fabrika Müdürü Sayın Fikri Cömert'in bu konuya gösterdiği hassasiyetin öneminin ne kadar doğru olduğunu,  tarıma dayalı yöre halkının bu konuya duyarlılığını arttırmayı ve şeker pancarının ekiminin yaygınlaştırılması gerektiğinin aldığımız bilgilerle şart olduğunu gördük. Ziyaretimizi Fabrika arazisi içinde yer alan Atatürk'ün de fabrikayı ziyareti sırasında bir gece konakladığı bilinen Ergene Köşkü ziyaretimiz ile sürdürdük. Burada tarihin bizlere emanet ettiği eşyaları  duygulanarak izledik. Atatürk'ün ziyareti sırasında yürüdüğü yolda yürürken çok zor şartlarda imkansızlıklarla çok kısa sürede tamamlanmış bu fabrikanın mutlaka yeniden üretiminin tam kapasite ile çalışması gerektiği konusunda fikir birliğine vardık. Amacımız bölgede şeker pancarı üretimini arttırmak, fabrikayı çalıştırmak, istihdama katkı sağlamaktır. Bununla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Kısacası, bölgeye ekonomik anlamda ciddi bir katma değer sağlayan, bir çok aileye iş kapısı olan Atamızın eseri Şeker Fabrikası’na sahip çıkmalıyız.”

 

A.A.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek