Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 19 Şubat 2016, Cuma 09:23 tarihinde eklendi. 924 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kırklareli’nde israfa son verilmeli

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kırklareli’nde yer adlında çürüyen buğday numunelerini Başbakan ve ilgili Bakan’a gönderdikten sonra bir açıklama yaptı.
Kırklareli’nde israfa son verilmeli

Gündoğdu yaptığı açıklamada Kırklareli’nde israfın bir an önce durulması gerektiğini söyledi.

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu’nun yaptığı açıklamada şöyle; “Açlığın ve yoksulluğun her geçen gün arttığı dünyada insanlığın temel beslenme kaynağı olan tahıl ürünleri, olağanüstü durumlarda ve kriz şartlarında hızla tüketime sunulduğu için stratejik öneme sahiptir. Bu nedenle tahıl ürünlerinin üretim planlaması kadar üretilen ürünün depolama ve muhafazası hayati önem taşımaktadır. Ülkemizin en önemli tahıl üretim merkezlerinden birisi olan Trakya Bölgemiz ve Kırklareli ilimizde üretilen buğdayın depolama yöntemi nedeniyle tam bir felaket yaşanmaktadır. Kırklareli’nde 2012-2013-2014 yıllarından kalan mahsuller açık depolama yöntemiyle ilkel şartlarda saklanmaktadır. Açık depolama yöntemiyle saklanan ürünlerde ciddi şekilde kalite kaybı yaşanmakta ve çürümeler meydana gelmektedir. TMO’nun depolarından aldığımız ve sizlere gönderdiğimiz numunelerden de anlaşılacağı üzere bölgemizde ciddi kalite ve ürün kayıpları yaşanmaktadır. Çürümeye terk edilen ürünlerin nerede, nasıl, hangi şartlarda kullanıma sunulduğu ise tam bir belirsizliktir. Kalite kaybı yaşanan, çürümüş ürünlerin un fabrikalarına, yem fabrikalarına gönderilmesi durumunda katliamların yaşanmaması mümkün değildir. Bu konuda ciddi iddiaların tarafınızca süratle araştırılarak bölge halkını ve kamuoyunu bilgilendirmeniz önem arz etmektedir. İlgili konu tarafımca TBMM gündemine de getirilerek, ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanına TBMM Başkanlığı aracılığıyla bir Soru Önergesi verilerek iletilmiş bulunmaktadır. Konunun yaşamsal önem taşıması nedeniyle Kırklareli Milletvekili olarak sizleri bilgilendiriyor, uyarıyor ve gereğinin en kısa sürede yapılmasını, Kırklareli halkının, Trakya halkının ve tüm kamuoyunun konuyla ilgili ivedilikle aydınlatıcı açıklama, bilgiye ihtiyacı olduğunu arz ediyorum.”

Ertan BAYER 

 

  

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek