Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 19 Şubat 2016, Cuma 09:21 tarihinde eklendi. 945 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Turabi Kayan, Başbakan’a sordu “Sizde mi Bakan gibi düşünüyorsunuz?”

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yazılı olarak verdiği yazılı soru önergesinde; “Başbakan olarak; Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın “atanamayan öğretmenlerin intiharı gösterişçi intihar eylemi” dir sözlerine katılıyor musunuz ?” diye sordu.
Turabi Kayan, Başbakan’a sordu  “Sizde mi Bakan gibi düşünüyorsunuz?”

Milli Eğitim Bakanı’nın atanmaya öğretmenlerle ilgili söylediği “Gösterişçi intihar eylemleri” sözüne kendisinin katılmadığını da belirten Turabi Kayan’ın soru öneresi şöyledi;”Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını; Anayasa’nın 98 ve İçtüzüğün 96.maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu çalışmaları esnasında; Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçe görüşmelerinde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, milletvekillerinin soru ve eleştirilerini cevaplarken, “atanamayan öğretmenlerin intiharını gösterişçi intihar eylemi” olarak değerlendirmiştir.  “Teknik tabiri nedir bilmiyorum ama bunu bile söyleyip söylememekte tereddüt ediyorum, ‘gösterişçi intihar eylemi’ diye bir sendromdan bahsediliyor. Aslında niyeti olmadığı halde etrafında ilgi uyandırmak veya ilgi çekmek veya isteklerinin yerine gelmesini sağlamak amaçlı” diyerek devam etmiştir. Bu bilgiler çerçevesinde; “Başbakan olarak; Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın “atanamayan öğretmenlerin intiharı gösterişçi intihar eylemi” dir sözlerine katılıyor musunuz ?”

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek