Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 12 Şubat 2016, Cuma 14:45 tarihinde eklendi. 938 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

LYMBA için kollar sıvandı

Lüleburgaz Belediyesince Sevgi Mahallesi Coşkun Sokak’ta 10.000m2’lik alanda yapılması planlanan Lüleburgaz Motosiklet ve Bisiklet Akademisi (LYMBA) için kollar sıvandı.
LYMBA için kollar sıvandı

Lüleburgaz belediyesi, özellikle bisiklet ve motosiklet kullanımını teşvik etmek için her sene 16-22 Eylül tarihleri arasında Avrupa’da kutlanan ‘Hareketlilik Haftası’nda Otomobilsiz Kent Günü ilan ediyor. Bugün dahilinde kentin belirli caddeleri kapatılarak sadece bisiklet ve motosiklet kullanımına açılıyor. Açık hava faaliyetlerine imkan sağlayan bisiklet yürüyüş yolları gibi altyapıları geliştirme yaklaşımı ile kurulacak Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet ve Bisiklet Akademisi de bölge için ve özellikle büyüme projeksiyonu dahilinde kentlerdeki yaşam kalitesinin artırılması için önem taşıdığı belirtiliyor.

Yaşanan trafik sıkışıklığı ve kent merkezlerinin olabildiğince araçlara kapatılmasının ardından mobilitesi yüksek ve park sorunu yaratmayan taşıtlara olan rağbet artıyor. Lüleburgaz’ın ana karayolu ulaşımı güzergâhında olması ile ulusal ve uluslararası bisiklet ve motosiklet kullanıcıları ilçeden geçiyor ve farklı organizasyonlar ile coachsurfing vb. konaklama imkânları talebi doğuyor. Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet ve Bisiklet Akademisi de bu kapsamda her ihtiyaca cevap verebilecek bir tesis olmayı ve konaklama imkânları ile desteklenmesi ve niş turizm alanı yaratılması ile de cazibe merkezi olmayı hedefliyor.

Projenin hedefi

Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet ve Bisiklet Akademisi, halkımızın bisiklet ve motosiklet kullanımını teşvik edecek. Bu kapsamda şehrin yaşadığı trafik sorunu için bir makro önlem olarak düşünülen bu akademi ile hem çevresel sürdürülebilirlik ilkesi göz önüne alınmış olacak hem de halkımızın daha temiz ve bilinçli ulaşım araçlarını tercih etmesi sağlanmış olacak. 2016 yılı içinde tamamlanacak olan tesis ile kentimizde bisiklet kullanımının yaygınlaşması, insanlarımızın bisiklet ile spor yapmaları hedefleniyor.

Ulusal ve uluslararası sporcular konaklayabilecek

Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet ve Bisiklet Akademisinde, bisiklet ve motosiklet kullanma alanları ile ulusal ve uluslararası bisikletçilerin veya motosikletçilerin konaklayabileceği alanlar yer alacak. Tesisin içinde banyosu, mutfağı, yatakhanesi, çamaşırhanesi, kafeteryası olan konukevi evi, eğitim odaları ve tamir atölyeleri bulunacak.

Gökhan KAN

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek