Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 01 Şubat 2016, Pazartesi 09:26 tarihinde eklendi. 800 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Turabi Kayan’dan Araştırma komisyonu önerisi

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Ergene Nehri Havzası’nda yaşanan çevre kirliliğinin araştırması ve çözüm hazırlanması amacı ile Meclis Araştırma Komisyonu öneresi verdi.
Turabi Kayan’dan Araştırma komisyonu önerisi

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan’ın önergesi şöyle; “Ergene Nehri Havzası’nda yaşanmakta olan çevre kirliliğinin araştırılması ve alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacı ile Anayasamızın 98 ve İçtüzüğün 104 ve 105.Maddeleri gereğince bir Meclis Araştırması Komisyonu kurulmasını; Arz ve teklif ederiz Gerekçe; Türkiye de 26 su havzası vardır. Ergene su havzası sanayi ve nüfus yoğunluğun en yüksek olduğu (yaklaşık %80 2037 adet sanayi tesisi) havzalardan biridir. Tekstil, gıda, maden gibi farklı sanayiler bölgedeki hava kirliğine yol açmaktadır. Ergene havzası, sanayi, ısınma, ulaşım kaynaklı kirliğin etkisindedir. Mevsimsel olarak kirliğinin artığı merkezi alanlarda çevre bakanlığın ölçümleri yapılmaktır. Kirliliğin çok nedenli, çok sonuçlu olması, çok tarafı bulunması, yasalar, yönetmelikler ile çözülememesi, insan doğasından kaynaklanan sorumlu, mağdur aranması ya da bunun ret edilmesi, toplumda yeterince önemli bulunmaması tehlikeyi daha da artırmaktadır, Ergene Nehri Havzası’nda yaşanmakta olan çevre kirliliğinin araştırılması ve alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacı ile kurulmasını talep ettiğimiz Meclis Araştırması Komisyonu çalışmaları ile Ergene Havzası’nda yaşanmakta olan çevre kirliliğinin önüne geçilebileceğini düşünmekteyiz.”

 

Ertan BAYER  

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek