Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 28 Ocak 2016, Perşembe 09:28 tarihinde eklendi. 882 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Turabi Kayan, esnafın durumunu sordu

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Kırklareli esnafının ekonomik durumunu Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemi ile yazılı soru önergesi verdi.
Turabi Kayan, esnafın durumunu sordu

Kayan; soru önergesinde 2002-2015 yılları arasında Kırklareli’nde kaç işyeri açıldı, kaç işyeri kapandı diye sordu.

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan’ın soru önergesi şöyle; “Artan maliyetler karşısında çaresiz kalan, işyeri kirası ve sigorta primlerini dahi ödeyemez duruma gelen esnafımız çareyi işyerini kapatmakta bulmaktadır. Esnafımız zor durumdan kurtulmak için kredi kullanmakta, ancak; kredi borçlarını dahi ödeyememektedir. Bu bağlamda; Kırklareli ilimizde 2002 – 2015 yılları arasında toplam kaç işyeri açılmış, toplam kaç işyeri kapanmıştır ? Kırklareli ilimizde yine aynı tarih aralığında toplam kaç “esnaf ve sanatkarımız”, toplam kaç “LİRA” kredi kullanmıştır ? 2002 – 2015 tarihleri arasında kredi kullanan esnaf ve sanatkarlarımızdan ne kadarı borcunu düzenli ödeyememesi sebebi ile “icralık” olmuştur ? Bakanlık olarak; esnaf ve sanatkarlarımızı içinde bulundukları bu zor durumdan kurtarmak için hazırlamış olduğunuz bir “yol haritanız” var mıdır“?

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek