Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 12 Ocak 2016, Salı 09:22 tarihinde eklendi. 1773 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’den gündem sağlık

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı dün parti binasında yapıldı. Saat 12.30’da başlayan toplantıyı CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, İlçe Başkan Yardımcıları Burhan Keskinoğlu, Bülent Metin ve Hanife Oral yönetti.
CHP’den gündem sağlık

Toplantının konuşmasını yapan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, yaptığı konuşmalarda Lüleburgaz’ın gerçeklerini de ortaya koydu. Özgür Kaya, yaptığı konuşmada; “Daha önceki yönetim kurulu üyemiz şimdi ki MHP Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Meliha Gemicioğlu’nun kızı Esra Gemicioğlu, trafik kazası geçirdi. Meliha Hanım’la konuştum.  Kızım şu an İstanbul’da yatıyor, nedeni ise Lüleburgaz ve Kırklareli’nde Kalp Yoğun Bakım Ünitesi’nin olmaması dedi. Kırklareli’de partilimiz Ahmet Yağmur kalp krizi geçirdi. Kırklareli’nde bu konuda devlet hastanesinde doktor olmadığı için Lüleburgaz Özel Medikent Hastanesi’ne sevk edildi. Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi olan partilimiz Doktor Şehbender Öztürk’ün torunu çocuk ara bakım ünitesi olmadığı için Lüleburgaz ve Kırklareli dışında bir hastaneye sevk edildi. Sağlık konusunda Lüleburgaz’da ve Kırklareli’nde bunlar okurken, iktidar vekili çıkmış hızlı tren getireceğim diyor.  Lüleburgaz’dan geçen normal trenler sizin zamanınızda kapandı.  Siz normal trenleri işletmeyi beceremediniz. 4 yıldan beri Lüleburgaz’a hastane yapacağız diyorsunuz. Bırakın hastaneyi bu saydığımız doktorları getirin yeter.  Bu saydıklarımızın yanında CHP’li İl Genel Meclis Üyelerimiz güzel bir çalışma yapmışlar. İçme sularımızın kuyularının durumunu ve köylerde de ki sularımızın arsenik, mangan, krom oranlarını yetkili kurumlardan almışlar. Lüleburgaz’da Yenibedir, Eskibedir, Davutlu,  Seyitler, Ovacık gibi köylerinde sularda mangan, arsenik, krom oranları normal oranların 3 katı çıkıyor.  Bizde diyoruz bu insanlar neden ölüyor.  İktidar partisi bir şeyler yapmak istiyorsa Kırklareli’nin sularının İstanbul tarafından alınmasını önlesin. Kırklareli’nin dağ sularından Lüleburgaz’ın, Kırklareli’nin ve Pınarhisar’ın faydalanmasını sağlasın” dedi.

Özgür Kaya bu konuşmasının ardından Pazar günü yapılan CHP İl Kadın Kolları Seçimleri’nde Zehra Deyrin’in Kadın Kolları Başkanı olduğunu belirterek Kadın Kolları Yönetim Kurulu’na Gülay Erel,  Türkan Uslu, Neslihan Erken ve Makbule Tuna girdi.  Oya Özgün ile Hamiyet Gülaçar CHP Kadın Kolları Büyük Kurultay Delegesi seçildi. Kendilerini tebrik ediyorum başarılar diliyorum. Pazar günü yaptığımız ilçe danışma kurulu toplantımıza tüzük gereği 104 kişi katıldı. Lüleburgaz’ın Büyük Kurultay Delegeleri Gülhan Halebak ile Mustafa Nalbant’ta toplantıdaydı. Lüleburgaz’daki toplantıdan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermek kararı çıktı.  Bunun yanında da Kırklareli’nden bir parti üyesinin Parti Meclisi’ne girmesi için çalışma kararı alındı.  Bunun yanında sosyal medyadan da kutlamasını yaptığımız gibi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladık. Buradan bir kez daha kutluyoruz. 14 Ocak’ta da Umut Nöbeti için, Silivri’de hapiste olan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’e destek vermek için Silivri’ye gidiyoruz” dedi.

Özgür Kaya’nın konuşmasının ardından MİT Tırları Süreci Can Dündar’ın söyledikleri slayt gösterisi ile paylaşıldı. Parti tüzüğü gereği CHP’li Belediye Meclis Grubu’nun başkanının İlçe Başkanı olduğunu belirten CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, “Bundan sonra Belediye ile diyaloğumuz yazılı bir şekilde gerçekleşecek. Parti tüzüğüne aykırı hareket edenler de belediye meclis üyesi olsun kim olursa olsun tutanak altına alınıp gerekli yerlere iletilecek” dedi.

Özgür Kaya’nın konuşmasının ardından Eski İl Genel Meclis Üyeleri’nden Nedim Orcan söz aldı. Nedim Orcan, Lüleburgaz’a yeni yapılacak hastane ile Babaeski’ye yapılan hastanenin temelinin aynı zamanda atıldığını, Babaeski’nin bittiğini Lüleburgaz’ın hastanesi ile ilgili fazla bir gelişme olmadığını söyledi.

Parti üyesi Ümit Gürkan Akyol’da söz alarak CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın bir internet sitesi olması gerektiğini söyledi. CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya’da yaptığı konuşmada ; “Önemli çalışmalarımız olacak. Bunlardan biri artık halk toplantılarımız internetten canlı olarak yayınlanacak. Bununla ilgili çalışmalar yılın ilk yarısı içinde tamamlanacak parti binası içinde de düzenlemeler yapılacak. Gürkan Akyol arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

 Özgür Kaya’nın konuşmasının ardından CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı saat 14.00’te sona erdi.

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek