Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 31 Aralık 2015, Perşembe 09:21 tarihinde eklendi. 910 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dünyada Suriye ve IŞİD, Türkiye’de Seçim ve Şehit

Türkiye, 7 Haziran'da milletvekili genel seçimi için sandığa gitti, seçim sonucunda AK Parti 258, CHP 132, MHP ve HDP 80'er milletvekili çıkardı. 13 yıldır tek başına iktidar olan AK Parti'nin, hükümeti tek başına kurmak için yeterli vekil sayısına ulaşamaması nedeniyle koalisyon senaryoları gündeme geldi.
Dünyada Suriye ve IŞİD, Türkiye’de Seçim ve Şehit

 Koalisyon senaryoları sonuçsuz kalınca da, yeni seçim için 1 Kasım tarihi belirlendi ve ikinci kez sandık başına gittik. 1 Kasım seçimlerinde AK Parti sandıktan zaferle çıkarken, CHP ve MHP seçmenleri hayal kırıklığı yaşadı.

 

‘VEKİLLER DEĞİŞTİ PARTİLER DEĞİŞMEDİ’                                       

 

Kırklareli genelinde seçim yarışında partiler değişmezken, vekillerde bir değişme yaşandı. 1 Kasım seçimlerinin ardından meclise CHP’den Turabi Kayan ve Vecdi Gündoğdu, AK Parti’den ise Selahattin Minsolmaz, Kırklareli Milletvekilleri olarak gitti.

 

‘SURİYELİLER LÜLEBURGAZ’A KADAR UZANDI’

2015 yılında sadece Türkiye’de değil, Dünya gündeminde uzun süre yer alan en büyük olay, Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriyeliler oldu. Ülkelerinde savaştan kaçmak için Ege’de, Akdeniz’de çıktıkları umut yolculuklarında acı kayıplar yaşayan Suriyeli göçmenler, yaz aylarında Lüleburgaz’da da görüldü.

 

‘ÜNİVERSİTELİ RAMAZAN FIRAT CİNATETİ TÜRKİYE GÜNDEMİNE OTURDU’

 

Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Ramazan Fırat’ın kaldığı öğrenci evinde cani bir şekilde öldürülmesi, sadece Lüleburgaz’ın değil, Türkiye’nin gündemine oturdu. Mart ayında yaşanan cinayetle ilgili siyasi tartışmalar ortaya atılırken, olayla ilgili Ramazan Fırat’ın 3 ev arkadaşı tutuklanıp cezaevine gönderilmişti. Tutuklanan şüpheliler, birkaç ay öncesinde ise delil yetersizliğinden serbest kalmıştı. 

 

‘SUAT KAYALI’NIN ÖLÜM HABERİ LÜLEBURGAZ’I YASA BOĞDU’

Lüleburgaz’da 2015 yılının en acı haberlerinden biri de, sevilen iş adamı Suat Kayalı’nın öldürülmesi oldu. Cinayetle ilgili mahkemeye çıkarılan 5 şüpheliden 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

 

‘USTA KALEM MEHMET BAŞARAN’I KAYBETTİK’

 

Lüleburgaz’ın yetiştirdiği edebiyatımızın usta kalemlerinden Mehmet Başaran’ın ölümü, 2015 yılının en üzücü olaylarından bir tanesi oldu. Cumhuriyet Dönemi Edebiyatı’nın önemli isimlerinden eğitimci ve yazar Mehmet Başaran (89),  Haziran ayında doğduğu köy olan Ceylanköy’de gözyaşlarıyla toprağa verilmişti.

 

‘LÜLEBURGAZ KAYMAKAMI DEĞİŞTİ’

 

Lüleburgaz’da 2015 yılında yaşanan önemli gelişmelerden bir tanesi de, Lüleburgaz Kaykamı’nın değişmesi oldu. 5 yıldır Lüleburgaz’da görev yapan Cemalettin Yılmaz, Gaziantep’in Şahinbey ilçesine giderken, yerine Ankara’nın Beypazarı İlçesi’nden Kaymakam Mustafa Kaya geldi.

 

‘LÜLEBURGAZ SELE TESLİM OLDU’

 

 2015 yılının Şubat ayında Lüleburgaz’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Lüleburgaz deresi, tarihinin en büyük su baskını yaşadı ve Eski Sanayi Sitesi’nde bulunan dükkanlar, köyler sular altında kaldı. Sel baskınında Tatarköy yolunda bir çiftlik evinde kalan vatandaşlar AFAD ekiplerinin çabası sonucunda kurtarılmıştı.

 

‘LÜLEBURGAZ’DA TERÖR LANETLENDİ’

 

Eylül ayında yaşanan terör olayları nedeniyle, Lüleburgaz’da binlerce kişi, düzenledikleri yürüyüşte terörü lanetledi. Türk bayraklarıyla sokakları, evleri donatan Lüleburgazlılar, terör olaylarına Lüleburgaz’dan tepki gösterdiler.

 

‘LÜLEBURGAZSPOR BAL LİGİ’NE YÜKSELDİ’

 

2014 yılında Kırklareli Süper Amatör Ligi’nde mücadele eden Lüleburgazspor, 2015 yılında şampiyon olarak yeniden Bölgesel Amatör Ligi’ne yükseldi. Şampiyon kadroda yer alan teknik direktör Nihat Güder ve Kulüp Başkanı Metin Açıkgöz değişirken yerlerine Kulüp Başkanı Şenol Turan, teknik direktör Mustafa Gönülalan getirildi.

 

‘TEK ULUSLARARASI BAŞARI KARATE’DE GELDİ’

 

Lüleburgaz’da spor anlamında tek uluslararası derece karate dalında geldi. Lüleburgaz Şamiloğlu Spor Kulübü sporcusu Duygu Yemenici, Endonezya’da yapılan Karate Şampiyonasında Dünya 3.sü oldu. Şampiyonada Milli Takım adına 47 kg’da mücadele eden karatecimiz Duygu Yemenici, başarılı maçların ardından Dünya Üçüncülüğü elde ederek büyük bir başarıya imzasını atmıştı.

 

 

Hazırlayan: UĞUR PİRPOR

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek