Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 20 Kasım 2015, Cuma 09:25 tarihinde eklendi. 1476 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Petrol İş’in zaferi işçilere örnek oldu

Petrol İş Sendikası'nın örgütlenme çalışmaları sırasında sendikaya üye olan işçiler üzerinde Wiking ve aynı grup şirketi olan Trache Basın yönetimi tarafından baskı uygulandığı şikayeti ile görülen dava 18 Kasım’da karara bağlandı. Mahkeme şirketin tepe yönetici Mustafa Yavuz’u suçlu bularak 6 ay 7 gün hapis cezasına hükmetti.
Petrol İş’in zaferi işçilere örnek oldu

 

Petrol İş Sendikası'nın 2012 yılında örgütlenme çalışmalarına başladığı merkezi Tekirdağ’da bulunan Wiking firmasının o dönemki CEO’su Mustafa Yavuz “Sendikal Faliyetleri Engelleme “ suçundan yargılandığı Tekirdağ 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 6 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı.

 

Tekirdağ 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen karar ertelenmezken cezanın 2 yılın altında olması nedeniyle para cezasına çevrilmesine hükmolunduğu belirtildi. Buna göre sendikal faaliyeti engellediği için ceza alan Wiking şirketi tepe yöneticisi Mustafa Yavuz temyiz sürecinin ardından kararın kesinleşmesi halinde 3.750 TL para cezası ödeyecek.

 

 

Kararla ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Petrol İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Ercan Yavuz ve Petrol İş Sendikası  Trakya Şube Başkan Yardımcısı Hasan Oğuz Keser; “Bu karar Türkiye genelindeki tüm işçi sınıfının zaferidir. Bu kararda Mahkeme “Sendikaya üye olmak Anayasal haktır. Anayasal hakları engellemeye kalkan cezasını bulur” demiştir. Bu nedenle işçiler Anayasal haklarına sahip çıksınlar. Sendikalaşmaktan korkmasınlar.  Anayasal haklarına sahip çıksınlar. Hukuksal mücadele vermeye korkmasınlar bizler onların yanındayız” dediler.

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek