Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 17 Ekim 2015, Cumartesi 09:30 tarihinde eklendi. 1293 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

2011 yılında Enerji Bakanı Taner Yıldız; “Kurulmayacak” 2015 yılında- Enerji Bakanı; Ali Rıza Alaboyun: “Kurulacak”

Kırklareli’nin İğneada Beldesi’ne Termik Santral veya Nükleer Santral Kurulması 5 yıl önce ciddi bir şekilde gündeme gelmişti. 23. Dönem CHP Kırklareli Milletvekili Dr. Tansel Barış yazılı 22 Mayıs 2010 tarihinde bunu yazılı soru önergesi olarak Enerji Bakanlığı’na sordu.
2011 yılında Enerji Bakanı Taner Yıldız; “Kurulmayacak”  2015 yılında- Enerji Bakanı; Ali Rıza Alaboyun: “Kurulacak”

  23. Dönem Hükümeti’nin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 27 Nisan 2011 tarihinde Tansel Barış’ın soru önergesine verdiği cevapta; “İğneada farklı özellikleri bulunan bir yer o nedenle buraya santral kurmayı düşünmüyoruz” dedi.

14 Ekim 2015 tarihinde ise kimse soru sormadı.  Geçici Hükümeti’nden Bürokrasi’den gelme Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun; İğneada’ya Nükleer Santral yapma çalışmaları sürüyor” dedi.

İğneada ile ilgili olarak görüştüğümüz 23. Dönem Kırklareli Milletvekili Dr. Tansel Barış yaptığı açıklamada; “Demek ki o zamanın Enerji Bakanı seçimden önce olduğu için gerçeği sakladı. Geçici hükümetin bakanları ise memuriyetten geldiği için oy kaygısı yok.  Bu nedenle de seçim sonunu beklemeden pat diye söyleyiverdi. Bu sayede de AKP’nin Kırklareli için düşüncesi ortaya çıkmış oldu. Çernobil faciasını hatırlayanlar bilir. Kırklareli’nde de bir Çernobil faciası yaşamak isteyenler AKP’ye oy versinler” dedi.

Ertan BAYER 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek