Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 07 Ekim 2015, Çarşamba 09:10 tarihinde eklendi. 1118 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“İğneada’da önemli bir sorun var, ne diyorsun”

Trakya’nın verimli topraklarını talan edenler, şimdi de İğneada üzerinden Yıldız Dağları’nı yok etmenin peşindeler.
“İğneada’da önemli bir sorun var, ne diyorsun”

Kırklareli'nin İğneada Beldesi’nde yapılmak istenen liman daha önce mahkemece iptal edilmesine rağmen, yapılan isim değişikliği ile hazırlanan projenin ÇED raporu, inceleme ve değerlendirme komisyonunca halkın görüşüne sunulacakmış.


Mevcut balıkçı limanının önüne büyük bir liman mendireği çekilerek limanın arka tarafındaki plaj ile öğretmenler kampı da denilen sahil alanı komple kapatılacak.

Sanki tüm bunları başka dünyadan, farklı özellikleri olan birileri yapıyor, planlıyormuş gibi davranıyoruz. Üzerimize ölü toprağı serilmiş gibi… 

 

Notlarımı yazıya aktarırken genç biri geldi, üzerinde Beşiktaş formasıyla. Beşiktaş’ın yabancı bir takımla oynanacağı karşılaşmada kazanmaya konsantre olmuş içi içine sığmayan heyecanlı bir dış görüntü. Kendisine “ben de Beşiktaşlıyım” diyerek yazımdaki sorundan kısaca bahsettim. “İğneada’da böyle bir sorun var, ne diyorsun” dediğimde “ben tek başıma ne yapabilirim ki” dedi. “Devlet, bölge hakkında buna karar vermiş buna engel olmak kolay olmaz ki” diye devam etti. Aslında bu güzel ülkenin güzel ve dürüst insanları olarak ne yazık ki çoğumuz yanlış yetiştirildik. Devlet dediği siyasi iktidarlar canı ne hissederse ona karar veren, devleti yani halkı genellikle düşünmeyen ve önemsemeyen rant temelli yönetimler olarak yıllardır bizleri aldatanlara tüm bunlara dur demenin zamanı gelmedi mi?

 

Oysa İğneada Bölgesi; deniziyle, Longoz Ormanlarıyla, canlı hayat ve balık çeşitliliği ile ülkenin nadir kalmış oksijen deposudur. Oksijen… Oksijen olmadığında, hayat yok oluyor, farkında mıyız? “Biz bunu bilmiyoruz” deme şansımız var mı?  Nereye kadar susacağız çok merak ediyorum. Sorunlara her gün yenileri ekleniyor; bitsin diye uğraşırken daha kötüsüyle karşılaşıyoruz.

 

Sonuç olarak; bu konuda yapılanlara hiç kimsenin aklı ermiyor. Birileri için gelişmişlik ifadesi olarak gösterilenler aslında bizleri kökten yok ediyor! Yabancı olmayanlar, vahşet düzeyinde planlarla Longoz Ormanlarına doğru ilerliyorlar.

 

 

TOPRAĞINA SAHİP ÇIK!

 

Hakan Dedeoğlu - Lüleburgaz

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek