KATİL EV ARKADAŞI ÇIKTI
Gerenli,  CHP Kadın Kolları’yla buluştu
Pazar günü Zübeyde Hanım Parkı’nda çekim yapıldı
Emrah Kutlu, Kent Konseyi Başkanlığı’na aday oldu
Bu haber 05 Ekim 2015, Pazartesi 09:09 tarihinde eklendi. 950 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Fuar Alanı ve Kongre Merkezi için imzalar atıldı…

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Kırklareli halkının refahı, huzuru ve yaşam kalitesini arttırarak daha iyi hizmet anlayışı ile bir birinden değerli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.
Fuar Alanı ve Kongre Merkezi için imzalar atıldı…

Bu kapsamda Kırklareli halkı için ve Trakya Bölgesinde bulunan Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne ile İstanbul’ da bulunan nüfus ve işletmelerinde hedef kitle olarak alındığı proje ile, Fuar Alanı ve Kongre Merkezi için imzalar atıldı.

 

Kırklareli Valiliği Toplantı Salonu’nda 02 Ekim 2015 Cuma günü gerçekleşen imza töreninde, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş ve Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alayayla, Fuar Alanı ve Kongre Merkezi Kuruluş Protokolünü imzaladılar.

 

Proje ortaklığı olarak Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresi, Kırklareli Belediyesi, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası ile Kırklareli Ticaret Borsası’nın yer aldığı ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenecek olan 7 milyonluk yatırımla Kofçaz yolu üzeri Kırklareli Üniversitesi Kayalı Yerleşkesi yakınlarında 39.384 m2 lik bir alana inşa edilecek olan Kırklareli Fuar Alanı ve Kongre Merkezi’nde;sergi salonu ve fuaye, açık fuar alanı, park, çok amaçlı salon, araç otoparkları olacak. 7 milyon TL tutarındaki yatırımın 5 milyon TL’si hibe olarak Trakya Kalkınma tarafından karşılanacak.

 

Ekonomik gelişme sonucu artan istihdam imkânlarının ilimize yönlendirdiği göç, Ulaşım olanakları bakımından stratejik bir konumda olması; kara, deniz ve hava ulaşım imkânları ile İstanbul, Tekirdağ ve Avrupa’ya olan ulaşım imkânlarının kolaylığı firmalara maliyet üstünlüğü sağlaması, İlimizde sanayi, tarım, turizm, hizmetler, sağlık ve eğitim sektörlerinde mevcut potansiyel ve bu sektörlerdeki yıllık büyüme oranlarının iyi bir düzeyde olması,  Kırklareli kongre turizmi açısından doğal, tarihi ve kültürel varlıklara sahip olması gibi bir çok avantajlar Fuar Alanı ve Kongre Merkezi’nin yatırımını gerçekleştirdi.

 

Kırklareli Fuar Ve Kongre Merkezi’nin inşasıyla birlikte; başta imalat sanayi olmak üzere, tarım, turizm, hizmetler, sağlık ve eğitim sektörlerinde düzenlenecek fuarlar ile ilimizin tanıtımını sağlayacak, fuar ve kongrelerin hazırlık aşamasında ve düzenlendiği esnada yörede birçok sektörde talep artışı sağlayarak iş hacimlerini büyütecek, düzenlenen etkinliklere farklı yörelerden gelen ziyaretçilerle yöre halkının arasında doğan bilgi ve kültür alış-verişi sayesinde ilimizin tanıtımı artarak daha fazla ziyaretçi kapasitesine ulaşılacak, yörede yerleşik işletmelerin geliştirecekleri ticari ilişkiler sonucunda sanayi, tarım, turizm, hizmetler sektörü (bankacılık, sigortacılık, taşıma) başta olmak üzere tüm sektörlerde iş bölümü ve uzmanlaşma artarak sektörel büyüme sağlanacak, İlimizin üretim, istihdam, milli gelir, kişisel gelir, büyüme ve refah seviyesi gibi makro büyüklüklerini arttırarak yaşam kalitesinin yükselmesi sağlanacak.

Haber Merkezi

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek