Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 02 Ekim 2015, Cuma 09:13 tarihinde eklendi. 722 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Anaç Sığır Desteklemelerindeki önemli noktalar

Kırklareli İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Demircan, anaç sığırı desteklemeleri hakkında bilgiler aktardı.
Anaç Sığır Desteklemelerindeki önemli noktalar

Başkan Demircan “İlgili tebliğde belirtilen şartları taşıması şartıyla, en az  bir baş anaç sığıra sahip örgütlü yetiştiriciler yılda bir kez olmak üzere hayvan başına desteklemeden yararlandırılır. Aynı ırka ait sperma ile tohumlanmalıdır. Anaç sığırların Türkvet ve E-ıslah kayıt sistemlerinde desteklemeye müracaat eden  işletmeye geliş tarihi 01.10.2015 tarihinden önce olmalıdır. Anaç sığır desteklemesinden yararlanmak için yetiştiricinin bir hayvancılık örgütüne üye olması zorunludur. Örgüt üyesi olamayanlar desteklemeden yararlanamazlar.

Bu örgütler nelerdir?

-Süt Üreticileri Birlikleri

-Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlikleri

-Tarımsal Amaçlı Kooperatifler

Yetiştiricilerin her yıl ücyesi olduğu örgüte kendileri başvuruda bulunabilmesi için dilekçe vermesi gerekmektedir. Dilekçesi olmayanlar ilgili desteklemelerden yararlanamazlar. Şahsı başvuru yapılamaz. Örgütler üyeleri adına başvuru yapabilirler. Desteklenecek sığırlar 31 Aralık tarihi dahil yıl sonuna kadar işletmede bulunmalıdır. Ekim-Kasım-Aralık aylarını tamamını kayıtlı olduğu işletmede geçirmelidir. 1.10.2014 tarihinden itibaren işletmenize aldığınız veya sattığınız anaç sığırlar desteklemeden yararlanamazlar.

Yıl içinde suni tohumlama yapılmış olan hayvanlar destekleme alabilir.

Düvelerde ilk tohumlama zamanı

Sığırlar on dört aylık (420) yaştan önce tohumlanan hayvanlar desteklemeden yararlanamaz.

Yetiştiriciler, işletmedeki anaç sığırlar ile desteklemeye esas kayıtlarının esas kayıtlarını yılsonuna kadar Türkvet ve E-ıslah veri tabanlarında güncellenmesinden sorumludur. Hayvanlarını güncellemeyi, birliğine destek başvurusunda bulunmayı unutmayın. Askı listelerini takip edin itirazınızı zamanında yapın” dedi.

Gökhan KAN

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek