Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 03 Eylül 2015, Perşembe 09:15 tarihinde eklendi. 861 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kırklareli’de bağ bozumu başladı

Tarihte üzüm şehri olarak anılan Kırklareli'de yetiştirilen, lezzeti ve kalitesiyle Türkiye'nin dört bir yanından alıcı bulan üzümün hasadına başlandı.
Kırklareli’de bağ bozumu başladı

Geçen yıl üzüm üretiminde sıkıntılı bir sezon geçiren üretici, bu yıl verimden oldukça memnun. Geçimini üzümle sağlayan üreticiler, yıl boyunca gözleri gibi baktıkları bağlarında hasat çalışmalarını sürdürüyor.

Yetiştiriciler, sabah erken saatlerde traktörleri ile girdikleri bağlarında gün boyu üzüm toplayarak yoğun mesai harcıyor. Toplanan üzümler, sandıklara yerleştirildikten sonra nakil için hazır hale getiriliyor. Üzüm sandıkları, üreticilerin seslendirdikleri şarkı ve türkülerle traktörlere yüklenerek, satışa gönderiliyor.

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci,  yaptığı açıklamada,Kırklareli'nin temiz havası, verimli topraklarında üretilen üzümlerin Türkiye'nin dört bir yanına yollandığını söyledi.

Geçmişte üzüm şehri olarak anılan Kırklareli'de üzüm üreticiliğinin son yıllarda yeniden gelişmeye başladığını belirten Keçeci, kentte yaklaşık 35 çeşit üzümün bulunduğunu ifade etti.

Üreticilerin zorlu hasat çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Keçeci, onlara her türlü desteği vermeye çalıştıklarını dile getirdi.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek'inde zaman zaman üzüm bağlarını gezerek üreticilerin istek ve sıkıntılarını dinlediğini anlatan Keçeci, şunları söyledi:

"4 bin 728 dekar ekili bağdan üretilen bin yaklaşık 6 bin ton üzümü Türkiye'nin dört bir yanına gönderiyoruz. Üretilen üzümler gerçekten lezzeti ve kalitesiyle adından söz ettiriyor. Kırklareli'nin bağcılıkta eski günlerine kavuşması için var gücümüzle çalışıyoruz. İnşallah bunu da 5 yıl içerisinde başarmış olacağız."

Değirmencik köyünde yaklaşık 30 yıldır üzüm yetiştiriciliği yapan Hatice Kunt da zorlu üzüm hasadı çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

Kırklareli'nin üzüm üretiminde tecrübeli olduğunu söyleyen Kunt, üzüm tüketiminin sağlık açısından da önemli olduğunu anlattı.

Kunt, üzümün kilosunu 3-4 liradan sattıklarını bildirdi.

 

A.A.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek