Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 01 Eylül 2015, Salı 09:37 tarihinde eklendi. 980 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Seçmen Listeleri yarın askıya çıkacak

Lüleburgaz İlçe Seçim Müdürü Yılmaz Taşkın, seçmen listelerinin 2 Eylül Çarşamba günü (yarın) sabah saat 08:00’de askıya çıkartılacağını belirtti.
Seçmen Listeleri yarın askıya çıkacak

Muhtarlık Bölgesi Askı Listesine yazılacaklar

Seçmen listelerinin 10 Eylül 2015 Perşembe günü saat 17:00’de askıdan indirileceğini söyleyen Taşkın “Listeler askıya çıkarıldığı gün ve her iki günde bir hoparlörle ilan yapılacak. 1-Seçmen niteliğine sahip olduğu halde, muhtarlık bölgesi askı listesinde ismi bulunmayan,

2- 01.11. 1997 tarihinde ve daha sonra doğanlar,

3- başka bir muhtarlık bölgesi askı listesinde yazılı olup da sürekli olarak oturmak amacı ile listenin askıya çıkarıldığı muhtarlık bölgesine gelen,

4- Öğrenci olup, seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyen,

5- Muhtarlık bölgesi askı listesinde kendisine ait kimlik ve adres bilgilerinde yanlışlık veya eksiklik bulunan,

6- Nüfus olay bilgisi değişen (vatandaşlık durumu gibi)

Türk Vatandaşları yukarıda belirtilen işlemleri yapabilmeleri için önce Nüfus Müdürlüğü’ne, sonra İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına,

7- 01 Kasım 2015 tarihi itibarı ile askerlikten terhis olan ya da, asteğmenliğe nasbedilen ancak silah altında bulunmaları nedeniyle askı listesinde kaydı bulunmayan ve yine aynı nedenle kayıtları dondurulmuş bulunan (Terhis belgesi ya da askerlik şubesince verilen belgenin ibrazı gereklidir.)

8- 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 408. maddesinde belirtilen ve ayırt etme gücü ilgilinin yaşlılığı, engelliliği, deneyimsizliği veya ağır hastalığı sebebiyle işlerini gerektiği gibi yönetememesi sebeplerine bağlı olarak kendi istekleri üzerine verilen kısıtlama kararı kesinleşen (kararı veren mahkemeden alınacak onaylı karar örneğinin ibrazı gereklidir.)

9- Kamu hizmetlerinden süreli olarak yasaklı bulunmaları nedeniyle askı listesinde ismi bulunmayanlar ile aynı nedenle kayıtları dondurulmuş bulunan ve yasaklılık süresi sona eren (C.Başsavcılığından alacakları belgeyi ibraz etmek zorundadırlar” dedi.

 

 

Gökhan KAN 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek