Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 01 Eylül 2015, Salı 09:29 tarihinde eklendi. 1307 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çiftçiler ayçiçeği ön alım fiyatına tepki gösterdi

Lüleburgaz Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Merter Temel, Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’nin (Trakya Birlik) açıkladığı ayçiçeği ön alım fiyatının çiftçiyi mağdur ettiğini söyleyerek, fiyatın çiftçinin beklentisinin çok altında kaldığını belirtti.
Çiftçiler ayçiçeği ön alım fiyatına tepki gösterdi

Lüleburgaz Ziraat Odası, Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’nin (Trakya Birlik) açıkladığı ayçiçeği ön alım fiyatıyla ilgili bir basın açıklaması düzenledi.

Dün, saat 10:30’da Lüleburgaz Ziraat Odası Başkanlığı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında Ziraat Odası yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

’ÇİFTÇİ MAĞDUR EDİLDİ’

Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’nin açıkladığı 1475TL/ton yüzde 40 yağ oranının çiftçiler tarafından hayal kırıklığı yarattığını belirten Başkan Yardımcısı Merter Temel, 2015-2016 yılı ayçiçeği ön alım fiyatı, çiftçileri mağdur etti. Fiyatların açıklanmasından önce ayçiçeği alım fiyatları özelde 1650TL fiyatında gidiyordu. Trakya Birliği’n ayçiçeği alım fiyatını 1475TL gibi düşük bir oranda açıklamasının ardından özelde de piyasa bozuldu ve fiyatlar düştü. Bu durum çiftçimizi de mağdur etti.

Temel; “Bu yıl ayçiçeğin rekoltesi yüksek değil. Geçtiğimiz yıl ki dövizle bu yıl ki döviz oranlarında büyük bir fark var. Çiftçilerin beklentisi bu değil. Çiftçiler fiyatlardan memnun olmadıkları için Yağlı Tohumlara ayçiçeği dökmek istemiyor, dedi.

Geçtiğimiz günlerde de Edirne’de ayçiçeği üreticileri Trakya Birlik’in açıkladığı ayçiçeği alım fiyatlarına tepki göstererek, genel müdürlük binası girişine ‘siyah’ çelenk bırakmıştı.

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek