Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 29 Ağustos 2015, Cumartesi 09:20 tarihinde eklendi. 2981 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

REKA’ da işçi kıyımı

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde bulunan Reka Bitkisel Yağlar San. Ve Tic. A.Ş. (Orkide yağları)’ de çalışan işçiler sendikada örgütlenmek için mücadele vermeye başlayınca işten çıkarıldılar.
REKA’  da işçi kıyımı

           Tek Gıda-İş Sendikası’nda örgütlenmeye başlayan işçiler, fabrikada çalışan 147 işçiden 47’ sini örgütlediler.

 

Sendikalaşmaya karşı olan fabrika yöneticileri ve patron, hemen önlem almak için; sendika örgütlenmesinde öncü olan işçiler başta olmak üzere 14 işçiyi işten çıkardılar.

 

   Yaşanan işçi kıyımında  Özdeniz Özkapı (Lüleburgaz Taşeron İşçileri Derneği (LÜTİD) Başkanı), Ersin Dönmez (LÜTİD )üyesi,  Murat Kuşçu, İsmail Dönmez, Recep Teliman, Suat Çalışır , Mustafa Kuzu , Hasan Karayuluk , Cem Çadır , Suat Çalışır , Yavuz Adalı , Cemil Gücü , Aydoğan Beyazıt , Halil Vatansever isimli işçiler  işten çıkartıldı. 

               İşten çıkarılan işçilerden biri olan Lüleburgaz Taşeron İşçileri Derneği (LÜTİD) Başkanı Özdeniz Özkapı ile yaşananları konuştuk.

               -Sayın Özkapı, Reka’da ne zamandan beri ve hangi görevle çalışıyordunuz?

               -2 yılı aşkın süredir çalışıyorum ve atık su arıtma formeni görevini yapıyordum.

               -Niçin sendikalı, örgütlü mücadeleye gerek gördünüz?

               - Bütün zenginlikleri ve değerleri üretenler olarak, yarattığımız bu zenginlikten hakkımıza düşen payımızı istemek için örgütlü mücadeleye gerek gördük. Patronların dernekleri, birlikleri, sendikaları varken, bizler neden örgütlü olarak mücadele etmeyelim?

               -Yaşadığınız süreç nasıl gelişti?

               -Sendikaya ilk üye olmamla birlikte, diğer arkadaşlarımın da katılımıyla sendikal örgütlenme süreci başlamış oldu. Bir yandan fabrika içinde ve dışında işçi arkadaşlarla görüşmeler yaparken, diğer taraftan patronun engelleme çabalarına karşı çözüm yolları üretmeye çalıştık.

               -Bundan sonrası için düşünceleriniz nelerdir? Yol haritanız var mı?

               -Bu gün itibariyle, sendikal örgütlenme nedeniyle işten çıkarılmış 14 arkadaşımla birlikte davalarımızı açacağız. Bu durumdan sivil toplum örgütlerini, sendikaları, siyasi partileri , dahası emekten yana olan her kesim ile görüşmeler yapıp verdiğimiz mücadeleyi anlatıp destek isteyecek ve kamu oyu oluşturmaya çalışacağız. Kazanacağımıza inanıyoruz.

Haber Merkezi

               

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek