Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 18 Temmuz 2012, Çarşamba 09:33 tarihinde eklendi. 1078 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dibek polis fişlemelerini sordu

CHP Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e polis fişlemelerini sordu.
Dibek polis fişlemelerini sordu
Mülakatlarda sorulan “Sivas nasıl bir şehir” sorusuna “Biraz tutucu” diye cevap veren bir kadın adayın elendiğini iddia eden Dibek’in soru önergesi ve açıklaması şöyle;
“Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde psikolog olarak görev yaptıktan sonra istifa eden Hakan Yılmaz, görev yaptığı süre içerisinde Polis Meslek Yüksekokulu'na öğrenci alınması amacıyla katıldığı 4 komisyonda, polis adaylarının adli sicil kaydı ile değil, gayri resmi ve gayri hukuki ancak resmi niteliği taşıyan terörle mücadele ve istihbarat raporlarının fişlemeleriyle elendiğini söylemiştir.
            4 komisyona katılan ve 5 binden fazla mülakatta bununan Yılmaz, bir kadın adayın, ’Sivas nasıl bir şehir’ sorusuna ’biraz tutucu’ dediği için elendiğini söylerken, "Fişleme raporlarında bir gencin amcasının oğlu hakkında soruşturma olduğu için, bir diğer kişinin ise misyonerlik faaliyetlerine katıldığı için eledik" demiştir.
            Polis Meslek Yüksekokulu’na alınacak öğrencilerin mülakat sınavlarında adayları, adli sicillerine göre değil, istihbarat birimlerinin fişleme raporuna göre elediklerini ileri süren psikolog Hakan Yılmaz, "Polis alım sınavlarında, İstihbarat, Terörle Mücadele ve Kaçakçılıkla Mücadele şube müdürlüklerinden gelen gayri resmi ve gayri hukuki, ama resmi nitelik taşıyan belgelerle insanları eledik. Adayların kendilerinin yaptıklarından değil, 1’nci hatta 2’nci derecedeki akrabalarının yaptıklarından dolayı, bu durumu onlara fatura ederek eledik. Evet fişleme. Şahıs geliyor, şahısla komisyon mülakatını gerçekleştiriyor, şahıs dışarı alındıktan sonra şube eğitim müdürü, ’bu şahıs sıkıntılı’ diyordu ve biz onu eliyorduk" demiştir.
            Buna göre, Emniyetin mülakatlarda, İstihbarat, Terörle Mücadele ve Kaçakçılıkla Mücadele şube müdürlüklerinden gelen gayri resmi ve gayri hukuki yazılara dayanarak polis alımı yapması hangi mevzuatta vardır? İstihbarat, Terörle Mücadele ve Kaçakçılıkla Mücadele şube müdürlüklerinden gelen gayri resmi ve gayri hukuki fişleme neye göre yapılmaktadır? Söz konusu mülakatlarda kamera kaydı alınmış mıdır? Hakan Yılmaz'ın iddiaları ile ilgili olarak bir idari soruşturma açılmış mıdır?”
Ertan BAYER
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek