Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 03 Ağustos 2015, Pazartesi 09:24 tarihinde eklendi. 1563 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sokullu Külliyelerini araştırıyor

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Bölümü Araştırma Görevlisi ve Kültür Varlıklarını Koruma lisansüstü programı doktora öğrencisi Mimar Leyla Etyemez Çıplak, Lüleburgaz Sokollu Külliyesi’nde araştırmalara başladı.
Sokullu Külliyelerini araştırıyor

ODTÜ Araştırma Görevlisi Çıplak, Edirne Havsa, Hatay Payas ve İstanbul’da bulunan Sokollu Külliyelerinde araştırmalar yaptığını ve şimdi de Lüleburgaz’daki Külliyede çalışmalar yapmak üzere geldiğini söyledi. Çıplak “Dünyaca ünlü Mimar Sinan’ın yapıları nasıl inşaa ettiğini ve yapım tekniklerini araştırıyorum. Araştırmalar kapsamında Edirne, Hatay ve İstanbul’dan sonra Lüleburgaz’a geldim. Dünyaca ünlü Mimar Sinan’ın eserlerinde araştırmalar yapıyor ve kendimi mimarlık alanında Onun eserlerindeki teknikleri ile geliştirmeye çalışıyorum” dedi.

Gökhan KAN

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek